Avenue Mall Osijek
Avenue Mall Osijek

Tvrtka Globe Trade Centre S.A. (GTC), vlasnik trgovačkih centara Avenue Mall u Zagrebu i Osijeku,  imenovana je vodećim developerom u regijama srednje, istočne  i jugoistočne Europe za 2010. godinu u programu nagrada CEE Real Estate Quality Awards, priznanjima za izvrsnost u području poslovanja s nekretninama, priopćeno je danas iz te kompanije.

To je ukupno četvrta takva nagrada u povijesti tvrtke jer je GTC kao CEEQA Developer godine prepoznat i 2005., 2007. te 2009. godine.

CEE Real Estate Quality Awards 2010., priznanja koja nagrađuju izvrsnost te promiču dostignuća na razvojnim tržištima Europe u području nekretnina, uručene su 1. ožujka 2011. u poljskoj Varšavi.

Komisiju sudaca činili su stručnjaci iz područja nekretnina, građevinskog sektora i financija koji su izdvojili kvalitetu i raspon razvojnih projekata, iskustvo procjenjivanja situacija na tržištu te učinkovitost post kriznog upravljanja tvrtke GTC.

CEE Real Estate Quality Awards je pod organizacijom CEE Insight Foruma i časopisa Financial Times jedna od najvažnijih nagrada za ovu branšu u Europi.

Nagrade se uručuju s ciljem odavanja priznanja tvrtkama, projektima i pojedincima koji su u najvećoj mjeri pridonijeli razvoju tržišta nekretnina u državama poput Bugarske, Češke, Estonije, Hrvatske, Latvije, Litve, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Slovačke i Ukrajine. Ove su se godine CEE Real Estate Quality Awards dodjeljivale po osmi puta.

CEEQA nagrada još je jedno priznanje radu tvrtke, nakon što je časopis Eurobuild imenovao GTC najboljim Office Developerom desetljeća te najboljim developerom u srednjoj i južnoj Europi, a časopis Euromoney proglasio najboljim developerom u Poljskoj, navodi se u priopćenju kompanije.

gtc-logoGlobe trade centre S.A. (GTC)

GTC je jedan od vodećih developera u Novoj Europi. Tvrtka je osnovana 1994. godine u Varšavi, a danas djeluje u 10 država: Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj, Slovačkoj, Ukrajini i Rusiji. GTC projekte razvija u tri ključna sektora na području nekretnina: poslovni objekti, trgovački i zabavni centri te stambeni objekti.

GTC je razvio 800.000 m2 neto površine te trenutačno posjeduje završene komercijalne projekte ujedinjene neto površine od 523.000 m2. GTC također posjeduje i značajan portfelj novih ulaganja u raznim fazama razvoja, što će omogućiti izgradnju 1,7 milijuna kvadratnih metara komercijalnih i stambenih prostora. Ukupna vrijednost imovine GTC-a prelazi 2,7 milijardi eura. GTC-ove dionice uvrštene su na varšavsku burzi na prestižni WIG20 indeks. Dionice tvrtke uključene su i u međunarodni MSCI te Dow Jones STOXX Eastern Europe 300 indeks, kao i na GPR250 indeks koji okuplja 250 najvećih i najlikvidnijih real estate tvrtki na svijetu. Među dioničarima tvrtke GTC su brojni poljski i međunarodni institucionalni investitori.