VijestiZemljaBeogradski NCA IG preuzima Magmine trgovine u Srbiji i BiH

Beogradski NCA IG preuzima Magmine trgovine u Srbiji i BiH

magma-logo-zgrada-midiNa taj način Magma je odustala od ranije najavljenog povezivanja s poljskim EMF-om

Na sjednici Nadzornog odbora Magme d.d. održanoj 24.prosinca raspravljalo se o ponudama investitora zainteresiranih za strateško povezivanje, a prihvaćena je ponuda NCA Investment Groupa d.o.o. iz Beograda (‘NCA IG’) za kupnju 51 posto udjela u Magminim tvrtkama kćerima Magma International d.o.o. Beograd, Magma B d.o.o. Sarajevo , Kozmolina d.o.o. Beograd, Adria Design d.o.o. Zagreb i novog društva ND d.o.o.iz Zagreba (koje će biti osnovano najkasnije do 26. veljače 2011.), o čemu je potpisan Sporazum o razumijevanju.

Ugovorena kupoprodajna cijena navedenih udjela iznosi 21,6 milijuna eura. Nakon stjecanja navedenih udjela NCA IG i Magma dokapitalizirat će društvo Adria Design d.o.o. iz Zagreba sa šest milijuna eura uza zadržavanje istih omjera udjela.

Cjelokupna transakcija od 24,66 milijuna eura bit će provedena u razdoblju od 27. prosinca 2010. do 28. veljače 2011. godine.

Nadzorni odbor također je ustvrdio kako je društvo NFI EMPiK MEDIA FASHION S.A., Poljska (EMF), koje je 16. studenog 2010. dostavilo inicijalnu uvjetnu ponudu, dostavilo novu uvjetnu ponudu koja je u financijskom i poslovnom smislu lošija od ponude NCA IG-a iz Beograda.

NCA IG je strateški investitor u dijelu asortimana namijenjenog djeci te se može očekivati da će razvoj brendova kojima je Magma u proteklih 20 godina osigurala lidersku poziciju na tržištima Hrvatske, BiH i Srbije dobiti novi zamah.

Magma će nakon realizacije navedene transakcije završiti proces započete konsolidacije cijele grupe te iskoristiti malo povoljnije trendove na tržištu za novi rast i razvoj u ključnim segmentima svog poslovanja. (Lider)

Najnovije objave

Čitač kartica Revolut Reader dostupan i u Hrvatskoj

Nakon početnog predstavljanja na 12 tržišta, Revolut nastavlja nastavlja diversificati svoju ponudu za poslovne korisnike i slobodne stručnjake i počinje nuditi plaćanja uživo sve...

izlog

Uronite u čaroliju Slavonske Kuće Vinkomir – spoj vrhunske gastronomije i kutjevačkih vina

"Slavonska kuća Vinkomir" nudi gostima ne samo izvanrednu hranu i vina, već i jedinstveni ambijent koji spaja rustični šarm prošlih vremena s modernom arhitekturom Zamislite...