salamon-berkowitz-midi2Vlasnik Traubi Internationala nezadovoljan je razvojem događaja nakon prihvaćanja njegove ponude te ističe da prijedlog ugovora koji je dobio ne odgovara uvjetima koji su bili na natječaja za Dalmacijavino

Salamon Berkowitz, vlasnik američkog Traubi International Corp., proizvođača poznatog bezalkoholnog pića Traubisoda u petak je potvrdio da i dalje želi preuzeti Dalmacijavino te da je spreman potpisati kupoprodajni ugovor.

No, on za odugovlačenje smatra odgovornom hrvatsku stranu, a sumnja i da grupa ljudi unutar tvrtke želi blokirati preuzimanje kako se ne bi počelo kopati po tome što se u prošlosti radilo u Dalmacijavinu, te iskorištavaju činjenicu što Vlada sad ima druge obveze.

Također je ustvrdio i da prijedlog ugovora koji je dobio ne odgovara uvjetima natječaja za prodaju Dalmacijavina, kao i da stvarne brojke o stanju u tvrtki ne odgovaraju onima koje su mu prvotno predočene, uključujući i broj zaposlenih koji se u međuvremenu povećao.

“Svjesni smo da je u prošlosti Dalmacijavino bilo krava muzara nekih poznatih ljudi, no ne zanima nas prošlost nego budućnost. Ne želimo se baviti otkopavanjem mrtvaca, istragama i optužnicama, već nas zanimaju živi ljudi.

Želimo učiniti sve da se proizvodnja što prije nastavi, radnicima počnu isplaćivati plaće, a državi porezi. Htjeli bismo što prije završiti ovaj posao i zbog vinograda koji tri godine nisu obrađivani više ne mogu čekati jer će potpuno propasti.

Također, i s velikim trgovačkim lancima poslovi se dogovaraju u prvom tromjesečju i ako to propustimo konkurencija će zauzeti mjesto na policama”, poručio je Berkowitz.

Podsjetimo, Vlada je Berkowitzevu ponudu za kupnju pod posebnim uvjetima 79,82 posto Dalmacijavina prihvatila krajem prosinca prošle godine, on sam kazao je kako je zadnja dva mjeseca boravio u SAD zbog smrtnog slučaja, kupoprodajni ugovor nikako da se potpiše, radnici prosvjeduju zbog neisplaćenih plaća, a iz Agencije za upravljanje državnom imovinom (Audio) su, kako se doznaje, od Berkowitza tražili da u roku tjedan dana dostavi dodatnu dokumentaciju – detaljni plan restrukturiranja, bankarsku garanciju, te podatke o bonitetu. (Bankamagazin)