BiH prijevoznici obustavili prijevoz roba zbog visokih cijena goriva

Predsjednik Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić potvrdio je za medije da su autoprijevoznici parkirali kamione i prekinuli dopremu roba

Prijevoznici iz entiteta Republike Srpske u BiH od ponedjeljka su obustavili prijevoz roba te bojkotiraju točenje goriva u vozila u znak prosvjeda što vlasti ne poduzimaju ništa kako bi se ograničilo divljanje cijena tog energenta.

Predsjednik Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić potvrdio je za medije da su autoprijevoznici parkirali kamione i prekinuli dopremu roba.

“Od danas počinje bojkot točenja goriva i ne tovarimo robu na svim destinacijama. I to će trajati 10 dana”, rekao je Grbić.

Na taj potez autoprijevoznici su se odlučili zbog visokih cijena goriva. Prosječna cijena litre goriva na benzinskim crpkama u BiH iznosi oko 3,66 maraka (oko 14,6 kuna).

Čelni čovjek Udruge prijevoznika za unutarnji i međunarodni transport Republike Srpske ocijenio je da se autoprijevoznici nalaze u vrlo teškoj poziciji zbog visokih cijena goriva.

“To će za nas napraviti velike gubitke, ali smo primorani”, dodao je Grbić.

Slične prosvjede najavile su i kolege iz entiteta Federacije BiH.

Prijedlog za smanjenje trošarina na gorivo našao se na sjednici Zastupničkoga doma Parlamenta BiH no prošloga tjedna ta je točna skinuta s dnevnoga reda. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakMarinko Pleština i Nikola Krčmarić – Jamnica plus
Sljedeći članakDelivery Hero pred preuzimanjem Glova