Delivery Hero pred preuzimanjem Glova

Glovo će nastaviti poslovati sa svojim postojećim brendom i platformom pod trenutnim menadžerskim timom na čelu s dvojicom osnivača Oscarom Pierreom i Sachom Michaudom, koji nastavljaju držati svoja ulaganja u Glovo

Delivery Hero, svjetska platforma za lokalnu dostavu, uspješno je poduzela sve završne radnje za transakciju preuzimanja Glova čime će postati njegov većinski dioničar i držat će približno 94% dionica te platforme za dostavu različitih kategorija proizvoda. Povećanje temeljnog kapitala Delivery Heroa i naknadno uvrštenje za trgovanje je u tijeku, izvijestili su iz Delivery Heroa.

Niklas Östberg, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Delivery Hero, rekao je: “Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i vrlo smo sretni što možemo poželjeti dobrodošlicu Glovu u obitelj Delivery Hero. Godinama se poznajemo, volimo i vjerujemo jedni drugima. Naši timovi dijele istu viziju, a ipak još uvijek možemo puno naučiti jedni od drugih razmjenom znanja i istraživanjem tehnoloških i operativnih sinergija.”

Oscar Pierre, izvršni direktor i suosnivač Glova, naglasio je kako će udruživanje snaga s obitelji Delivery Hero ubrzati njihov rast i razvoj proizvoda. “Zajedno ćemo tako služiti velikom dijelu stanovništva na četiri kontinenta, s milijunima lokalnih tvrtki i dostavljača koji će kontinuirano imati koristi od naše platforme. Vrlo smo sretni što smo konačno počeli raditi zajedno i dijeliti znanja i tehnologiju s drugim brendovima u Grupi.”

Snažna prisutnost Glova u Južnoj Europi i EEMEA-i nadopunjuje globalni otisak Delivery Heroa, čime se ukupan broj zemalja popeo na 74 i na raspolaganju je gotovo dvije milijarde ljudi na četiri kontinenta. Strateško partnerstvo koje proizlazi iz ove transakcije omogućit će objema tvrtkama da iskoriste međusobnu tehnološku i operativnu stručnost. Glovo će nastaviti poslovati sa svojim postojećim brendom i platformom pod trenutnim menadžerskim timom na čelu s dvojicom osnivača Oscarom Pierreom i Sachom Michaudom, koji nastavljaju držati svoja ulaganja u Glovo.

Detaljnije informacije o poslovnim rezultatima Glova u prvom polugodištu 2022., plan je, objavit će u sljedećim tjednima nakon formalnog zatvaranja transakcije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakBiH prijevoznici obustavili prijevoz roba zbog visokih cijena goriva
Sljedeći članakVlado Čondić Galiničić novi je predsjednik Udruženja poljoprivrede HGK