cargo-partner širi svoju nazočnost u SAD-u, gdje je tijekom ovog mjeseca otvoreno novo skladište u gradu Clarksvilleu u saveznoj državi Tennessee

Iz tog skladišta dobavljač upravlja opskrbnim lancem za klijente automobilske industrije. Međunarodni prijevoznik i pružatelj logističkih usluga trenutno se fokusira na rast američkog tržišta i na povećanje broja zaposlenika za skoro 40 posto u 2016. godini.

Godinu prije, postojeće podružnice cargo-partnera u New Yorku i Chicagu pridružile su se s novim uredima u Los Angelesu i Houstonu, a mreža je dopunjena i prodajnim uredima u Dallasu, St. Louisu, Minneapolisu, Detroitu i Atlanti.

U Clarksvilleu je cargo-partner otvorio skladište površine 14.000 m², gdje će 10 zaposlenika upravljati s opskrbnim lancem uključujući sve zračne i pomorske transporte za dugoročne klijente iz automobilske industrije kao i distribuciju tereta za kupce na području SAD-a.

cargo-partner je zastupljen sa svojim uredima u SAD-u više od 15 godina. Nakon osnivanja prvog ureda u New Yorku 2001., tvrtka je otvorila drugi ured u Chicagu 2011. koji djeluje kao njihov glavni operativni američki ured od 2015. godine.

Uslijedile su podružnice u Los Angelesu i Houstonu koje su također otvorene 2015. godine, dok je Clarksville otvoren prošle godine. Do 31. prosinca 2016. godine cargo-partner je imao 82 zaposlenika u SAD-u i promet od 31,8 milijuna eura.