Priča o whiskyju Chivas Regal počinje 1801. godine kada su braća John i James Chivas otvorili trgovinu s luksuznom mješovitom robom te su opskrbljivali gradsku elitu i aristokraciju hranom, vinima i vrhunskim whiskyjima malt scotch.

Kad je kraljica Viktorija okrunjena 1837. godine, našla se na čelu rastućeg carstva, a Chivas Brothers izabran je za njezine ekskluzivne dobavljače.

Bio je to početak duge i plodne suradnje između kraljevske obitelji i tvrtke Chivas Brothers. Tada sinonim za ime Chivas postaje – izvrsnost, a sinonim za ime Regal – kraljevski. Chivas Regal zalaže se za uspjeh s dostojanstvom u kojem su čast, hrabrost i prijateljstvo njegove osnovne vrijednosti.

Novi član obitelji Chivas Regal, Chivas Regal XV, dokazuje da se u viskiju ne uživa samo u ozbiljnom okruženju. Ovaj viski napravljen je za uživanje u zabavnim svečanim prigodama! Oznaka XV označava da je ovaj Chivas Regal odležao 15 godina u bačvama.

Chivas Regal tradicija iskusnog miješanja i odležavanja u odabranim prestižnim bačvama konjaka, ovom viskiju pruža jedinstven okus bogatih nota, tople jantarne boje i profinjene interpretacije tradicionalnog Chivas Regal stila.

Tajna izvanrednosti Chivasa XV je u blendu whiskyja starih najmanje 15 godina, dok je njegov okus finiširan u ‘Grande Champagne Cognac’ bačvama. Naime, u istim je tim bačvama prije Chivasa XV odležavao konjak rađen od grožđa regije ‘Cognac’ u Francuskoj, regije poznate kao dom najboljih konjaka na svijetu.

Oznaka XV inspirirana je načinom kojim se označuje starost konjaka (XO, VS, VSOP), no stilizirana na moderan način kako bi se ovom whiskyju dodao element modernosti karakterističan mlađoj generaciji, zlatnoj mladeži.

Boca je oblikom ostala ista, prepoznatljiva za Chivas, no ono što je ističe i čini ju savršenom za trenutke slavlja je zlatna boja i sama tekstura boce. Spojem ovih odlika Chivas je ostao u savršenoj ravnoteži – dosljedan sebi, ali s dodirom modernog, urbanijeg izgleda.