povijest-coca-colinih-bocica-ftdDanas najveći svjetski proizvođač bezalkoholnih pića, Coca-Cola, 8. svibnja obilježava 125 godina od svojih početaka kada se 1886. pojavila u Atlanti.

Tim povodom u ovoj godini tvrtka planira organizirati brojna kulturna događanja te realizirati ekskluzivna partnerstva u svim dijelovima svijeta, stoji u današnjem priopćenju Coca-Cole.

Središnja proslava 125. obljetnice Coca-Cole održat će se 7. svibnja u njezinu “rodnom gradu” Atlanti. U okviru manifestacije održat će se koncert koji će okupiti glazbenike iz cijelog svijeta – Somalije, Novog Zelanda, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, te popularne zvijezde Kelly Clarkson, K’NAANa, Natashu Bedingfield te Ne-Yoa. Koncert će se uživo prenositi diljem svijeta na posebnoj web stranici te preko vijesti i najava na društvenim mrežama YouTube, Facebook i Twitter.

“Zacijelo ne bismo mogli proslaviti takvu obljetnicu da nije bilo onih koji istinski vole naše brendove. Svatko, baš svatko, tko je u proteklih 125 godina uživao u našim napitcima, omogućio nam je da osvježavamo svijet”, izjavio je Muhtar Kent, glavni izvršni direktor Coca-Cole.

Obljetnica Coca-Cole obilježit će se i u Hrvatskoj različitim projektima. Sandro Baričević, direktor za odnose s javnošću Coca-Cole za Jadransku regiju, podsjeća kako je Coca-Cola već 43 godine izravno prisutna na našem tržištu te je najavio domjenak i konferenciju za novinare u ponedjeljak, 9. svibnja, prilikom čega će se javnosti predstaviti posebne aktivnosti u Hrvatskoj i projekt Optimizam u pokretu.

Plan poslovanja kompanije Coca-Cola do 2020. godine projicira udvostručenje dosad ostvarenih prihoda u sljedećih deset godina te još snažniji angažman u održivom poslovanju. Povodom toga Muhtar Kent naglasio je kako “Coca-Cola istodobno ima i privilegiju i obvezu biti odgovorni partner lokalnim zajednicama u kojima posluje te je istinski predana stvaranju bolje budućnosti”. Upravo su sva ta nastojanja, ujedinjena u Viziji 2020., oblikovana sa željom da Coca-Cola i dalje bude prepoznata kao odgovorni partner u zajednici u kojoj posluje, predana održivu razvoju i zaštiti okoliša, ističu iz kompanije.

O tvrtki
Coca-Cola je najveći svjetski proizvođač napitaka, s 500 različitih robnih marki negaziranih i gaziranih napitaka. Zajedno s Coca-Colom, koja je diljem svijeta prepoznata kao najvrjednija robna marka, portfelj proizvoda uključuje i 15 milijardi dolara vrijedne robne marke kao što su Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, vitaminizirane vode, Powerade, Minute Maid, Simply i Georgia. Na svjetskoj je razini tvrtka Coca-Cola  najveći svjetski dobavljač gaziranih napitaka, sokova, čajeva za trenutačnu konzumaciju i kava. Potrošači u više od 200 zemalja svijeta ostvaruju gotovo 1,7 milijardi konzumacija na dan. Društveno odgovorno poslovanje tvrtke Coca-Cola u prvi plan stavlja zaštitu okoliša, podršku zdravomu i aktivnom načinu života, stvaranje sigurnoga i ugodnoga radnog okružja za zaposlenike te doprinos ekonomskom razvoju regija u kojima posluje.