Nedavno predstavljena Studija o socioekonomskome utjecaju Coca-Cole u Hrvatskoj u 2018. godini pokazala je da Coca-Cola svojim poslovanjem, dijelom izravno, a dijelom u suradnji s 803 mjesna dobavljača i s 34.400 kupaca, hrvatskomu gospodarstvu i društvu daje znatan doprinos, pri čemu svoje poslovanje temelji na načelima održivosti i društvene odgovornosti.

Ukupna je vrijednost izravnoga i neizravnoga doprinosa Coca-Cole u obliku plaća, poreza i dobiti u 2018. godini iznosila 2,339 milijarda kuna, što je 0,6 % ukupnoga BDP-a. Ukupan je iznos izravnih i neizravnih poreznih doprinosa koje je osigurala Coca-Cola dosegao 1,323 milijarda kuna, što je 0,9% ukupnoga iznosa poreznih doprinosa uplaćenih u Hrvatskoj.

Čak 56% ukupne izravne i neizravne dodane vrijednosti koju stvara Coca-Cola u Hrvatskoj otpada na poreze. Osim toga, svako radno mjesto u Coca-Coli osigurava još 20 radnih mjesta unutar Coca-Colina lanca vrijednosti.

Coca-Cola u Hrvatskoj nastoji svaki svoj uspjeh podijeliti sa zajednicom u kojoj posluje, pa je tako u posljednjih šest godina uložila više od 13 milijuna kuna u društvenoodgovorne projekte. Kako bi pomogla turističkomu i ugostiteljskomu sektoru, unutar kojega ostvaruje znatan dio svoje prodaje, u prevladavanju problema nedostatka kvalificirane radne snage, Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula je besplatni program Raise the Bar za edukaciju konobara, kuhara, barmena i voditelja ugostiteljskih objekata.

Unapređenju hrvatske turističke i ugostiteljske ponude pomaže i suradnjom sa zakladom Budi Foodie osiguravajući stipendije za dodatne edukacije mladih talentiranih kuhara u najboljim svjetskim gastronomskim školama i vodećim restoranima. Društvenoodgovorne aktivnosti Coca-Cole posljednjih su godina osobito usmjerene na mlade, a na osnaživanje vještina i znanja mladih u skladu s potrebama tržišta rada kako bi se smanjila njihova nezaposlenost usmjeren je i projekt Coca-Colina podrška mladima, koji je dosad prošlo više od 2.000 mladih.