Stečajni upravitelj Mladen Marković potpisao je ugovor o kupoprodaji s kompanijom MMS Property solutions (MMS) koja je za 13.200 četvornih metara zemljišta nekadašnje tvornice Radoje Dakić u stečaju ponudila 3,73 milijuna eura.

“Sve je završeno, potpisan je ugovor i plaćena je kupoprodajna cijena”, kazao je Marković za Pobjedu, a prenosi indikator.ba.

Riječ je o kompaniji koju je, prema podacima iz CRPS, u ožujku prošle godine osnovala WE-International Zweite GmbH, osnivač poznatog trgovačkog lanca Lidl u Bosni i Hercegovini. Ovlaštene osobe MMS-a su Tomislav Šapina i Dragan Čigoja, zaduženi za poslovanje Lidla i u Srbiji.

Maloprodajni lanac Lidl kao Schwarz grupe u Srbiji je prisutan od 2018. godine, a u BiH još nisu otvorene maloprodaje iako je kompanija, prema podacima iz njihovog registra, osnovana u travnju prošle godine. Lidl posluje u 27 zemalja Europe te u SAD-u te ima 10.500 prodavaonica i više od 260.000 zaposlenih.

Nedavno je Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja Crne Gore, kazao kako Lidl namjerava u sljedeće tri godine u toj zemlji zaposliti tisuću radnika.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!