VijestiZemljaDarko Knez postao suvlasnik Meteor Grupe

Darko Knez postao suvlasnik Meteor Grupe

darko-knez-midi1Ambiciozna đakovačka Meteor Grupa odnedavno ima još jednog vlasnika. Uz Antu Raspudića, kao suvlasnik tvrtke u sudski registar Ministarstva pravosuđa početkom travnja upisao se Darko Knez, trenutni član uprave koncerna Agrokor Ivice Todorića.

Iz dva dobro upućena, neslužbena izvora za tportal potvrđeno je kako je Knez na izlaznim vratima Agrokora. Od PR-odjela Agrokora, do zaključenja ovog teksta, na naš upit nismo dobili odgovor.

Odlazak Kneza bilo bi iznenađenje jer ga je prije samo šest mjeseci Todorić nagradio foteljom u upravi Agrokora nakon što je osam godina uspješno vodio Konzum.

S te nove pozicije bio je zadužen za razvoj čitave maloprodajne mreže koja danas obuhvaća Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Srbiju i Crnu Goru.

Predsjednik uprave Meteor Grupe Ante Raspudić potvrdio je za tportal kako je Knez kao privatni investitor postao manjinski član društva.

“Osim statusa člana društva, nema drugih operativnih funkcija i zaduženja u Meteoru ili njegovim povezanim društvima”, kratko nam je poručio Raspudić bez objašnjenja kako je došlo do suradnje njega i Kneza.

Raspudić je privukao pozornost domaće biznis-scene prošle godine kad je kupio zagrebački Labud i Badel iz Siska.

Spajanjem Labuda i Meteora nastao je drugi najveći proizvođač sredstava za čišćenje iza osječke Saponije. Najpoznatiji njihov brend je Čarli.

Kupnjom sisačkog Badela Raspudić je dobio proizvodnju jakih alkoholnih pića i octa pod brendom Kisko.

Raspudić je iskazao i interes za preuzimanje zagrebačkog Badela 1862, ali uz ogradu kako će konačnu odluku o sudjelovanju na natječaju donijeti nakon podrobne analize.

Njegov plan je da u 2016. Meteor Grupa s 250 radnika ostvari 250 milijuna kuna prihoda (lani 230 milijuna kuna), a u iduće dvije godine planira u proizvodnju uložiti oko 7 do 8 milijuna kuna.

Ulazak Kneza u Meteor daje čitavom biznisu sigurno jednu dimenziju više jer riječ je o jednom od najboljih domaćih menadžera. S druge strane, Knezova pozicija u Agrokoru na mjestu potpredsjednika za maloprodaju sad je opterećena potencijalnim sukobom interesa.

Naime, on je u ovom trenutku suvlasnik tvrtke čiji se proizvodi – Čarli, Kisko i ostali – prodaju i u trgovinama Konzuma. (tportal.hr)

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...