degustacija-festigiaDegustacija vina Festigia uz ukusne proizvode PIK Vrbovca te sireve i ulja Agrolagune, održana je u petak u bistrou Karlo u Zagrebu.

Okupljeni su imali priliku probati višestruko nagrađivana vina Festigia iz podruma Agrolaguna, dobitnike brojnih priznanja i medalja na prestižnim svjetskim natjecanjima poput Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge, Vinitaly, Vinalies, Monde Selection i drugih, priopćeno je u ponedjeljak iz tvrtke Agrokor vina.

Pritom ističu kako je najnovije priznanje stiglo od Svjetske udruge vinskih novinara i pisaca, koji prate sva međunarodna ocjenjivanja vina i prema tome slažu rang listu najnagrađivanijih vina i najuspješnijih vinskih podruma.

degustacija-festigia-proizvodiNa listi najbolje ocjenjivanih hrvatskih vina čak četiri vina s etiketom Festigia našla su se među prvih deset najnagrađivanijih, a podrum Agrolaguna zauzeo je drugo mjesto na toj rang listi.

Festigia su vrhunska vina namijenjena vrhunskim užicima, a postupak gdje se vrši pojedinačni odabir za svaki pojedini grozd najveća je garancija kvalitete vina Festigie. Enolozi podruma Agrolagune svake godine određuju, neovisno od prijašnjih godina, koja će sorta zaslužiti da nosi ime Festigia.

Osim vrhunskih vina iz Agrolagune, predstavljena su i dva menija uz koja se harmonično sljubljuju Festigia vina, a u kojima će moći uživati i svi gosti bistroa Karlo po posebnoj ponudi do 18. lipnja, svaki dan od 12.00 – 17.00 sati.