Multinacionalni trgovački lanac Delhaize u Srbiji će u ovoj godini otvoriti 20 novih prodavaonica, najavio je predsjednik i generalni direktor Pierre-Olivier Beckers. On je ukazao na veliki potencijal srpskog tržišta koje, kako je istaknuo, raste, razvija se i obećava.

“Prije manje od dvije godine, Delhaize grupa je odlučila doći na srpsko tržište. Mi nikada nismo skrivali našu vjeru u regiju i ambiciju koju imamo na tom prostoru. Dok smo tražili tržišta za koja je postojala mogućnost rasta, Srbija nam je zapala za oko”, rekao je.

Beckers je naveo da Delhaize u Srbiji ima 360 prodavaonica i zapošljava 11.000 radnika, istaknuvši da su, kada su kupili Delta Maxi, imali mogućnost da brzo iskoriste pogodnosti najviše zahvaljujući odličnom portfelju prodavaonica, iskusnim suradnicima te zrelom i iskusnom timu menadžera.

“S obzirom na to da je Delhaize grupa već bila prisutna u Rumunjskoj i Grčkoj, regija nam nije bila nepoznata i znali smo da ćemo kupovinom Delta Maxija biti u mogućnosti da se istovremeno oslonimo i iskoristimo našu stručnost te učimo iz iskustva”, dodao je.

Prije desetak dana u Staroj Pazovi postavljen je kamen temeljac za izgradnju distributivnog centra Delhaize, što je, kako je rekao Beckers, “dokaz da je Srbija kamen temeljac za prisustvo Delhaizea u jugoistočnoj Europi”.

Novi distributivni centar bit će spreman za korištenje krajem 2014. i to na površini od 70.000 četvornih metara, uz mogućnost proširenja kapaciteta i do 125.000 kvadrata u narednim godinama.

Investicija je vrijedna 50 milijuna eura, a u prvoj fazi posao će u tom distributivnom centru dobiti 750 radnika.

Centar će biti povezan s tri ključna cestovna pravca i raspolagat će sa 100 utovarno-istovarnih mjesta s kojih će dnevno moći krenuti 250 tegljača, a omogućit će veću kontrolu i sigurnost namirnica.

Distributivni centar će svakoga dana moći isporučiti 6.500 paleta, što je količina robe dovoljna za opskrbu 450 prodavaonica te će s tim kapacitetom moći podržavati rastuću maloprodajnu mrežu ove kompanije u regiji.

Delhaize u Srbiji posluje kroz formate trgovina Maxi supermarket, Mini Maxi i Tempo.

Sjedište kompanije je u Belgiji, a prisutna je u 11 zemalja na tri kontinenta. Delhaize je srpski Delta Maxi kupio za oko 960 milijuna eura. (SEEbiz.eu)