DM – najbolji poslodavac u Hrvatskoj

Najbolje velike tvrtke najveću prosječnu ocjenu u istraživanju dobile su iz područja međuljudskih odnosa, a najnižu u području usavršavanja i razvoja.

DM – drogerie markt najbolji je poslodavac u kategoriji velikih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj (sa 200 ili više zaposlenih), dok je Abbott Laboratories ocijenjen najboljim poslodavcem u kategoriji srednjih i malih tvrtki, pokazalo je istraživanje o najboljim poslodavcima u ovoj godini portala MojPosao.

Istraživanje se provodi treću godinu zaredom, a u njemu su ove godine sudjelovale 42 tvrtke i provedeno je među gotovo 4000 njihovih zaposlenika.

U ovogodišnjem istraživanju o najboljim poslodavcima sudjelovale su tvrtke iz svih grana gospodarstva u privatnom, državnom, stranom i domaćem vlasništvu. Cilj istraživanja bio je saznati u kojim je tvrtkama trenutačno najbolje raditi, a na temelju iskustava i percepcije samih zaposlenika.

Ispitanici su poslodavce ocjenjivali u nekoliko kategorija za najboljega hrvatskog poslodavca, među ostalima strategiju i vodstvo, rad, motivaciju i nagrađivanje, usavršavanje i razvoj te međuljudske odnose i doživljaj sigurnosti posla.

U kategoriji velikih poslodavaca viceprvak je kompanija Orvas Plus, slijede Orbico, te Puljanka, IN2, Belupo lijekovi i kozmetika…
Prosječna ocjena koju su zaposlenici dali najboljim velikim tvrtkama je 3,7.

Među srednjim i malim tvrtkama drugo je mjesto zauzela tvrtka Kožul, potom slijedi SOS-Dječje selo Ladimirevci, IN2 Zagreb, SOS-Dječje selo Hrvatska…
Prosječna ocjena koju su zaposlenici dali najboljim srednjim i malim tvrtkama također je 3,7.

Najbolje velike tvrtke najveću prosječnu ocjenu dobile su iz područja međuljudskih odnosa (4,0), a najnižu u području usavršavanja i razvoja (3,4) što upućuje na nedostatke na kojima bi i najbolji poslodavci trebali poraditi. (vecernji.hr)