Dobit Tiska pala za 74 posto

Neto dobit u protekloj godini iznosila je 42,9 milijuna kuna

Neto dobit Tiska u 2008. godini pala je u odnosu na prethodnu godinu za 74 posto, na 42,9 milijuna kuna, objavio je  Tisak u financijskom izvještaju koji prenosi Zagrebačka burza.

Uprava u komentaru rezultata poslovanja ističe da je ukupni promet u 2008. bio u porastu od 7 posto u odnosu na prethodnu godinu, a promet maloprodaje povećan je za 15 posto.

Društvo je pokrenulo veliki investicijski ciklus modernizacije i informatizacije poslovnih procesa te je u fazi organizacijskog i poslovnog restrukturiranja, kaže se u komentaru.

Ukupni prihodi Tiska u prošloj godini iznosili su 2,46 milijardi kuna i bili su veći za 1,9 posto u odnosu na prihode iz pretprošle godine. Poslovni prihod povećan je za 8 posto, na 2,43 milijarde kuna.

Ukupni rashodi povećani su za 7,8 posto, na 2,41 milijardu kuna.

Tisak je dioničko društvo koje se bavi distribucijom i prodajom te uslugama marketinga. Prodaje tiskovine, cigarete, vrijednosnice i ostalu robu prikladnu za prodaju na kioscima.

Prodaju obavlja u vlastitom maloprodajnom lancu s preko 1.250 specijaliziranih prodajnih mjesta, putem internetskih narudžbi kroz projekt e-kiosk te u veleprodaji na preko 5.000 tuđih prodavaonica, kaže se u izvještaju. (H)