Na zagrebačkoj tržnici Dolac u petak, 13. travnja, otvara se ‘kutak ljekovitog bilja i hrane’, gdje će se svakodnevno prodavati ekološki uzgojeno začinsko i ljekovito bilje, eko džemovi, ulja, ocat, sokovi i ostalo, izvijestio je Zagrebački holding.

dolac-zagreb-trznica-midiNa otvaranje toga specijaliziranog dijela tržnice Dolac, smještenog kod kipa Petrice Kerempuha, Uprava Tržnica Zagreb odlučila je zbog velikog interesa sugrađana za kupnju zdrave hrane i ljekovitog bilja, rekao je glasnogovornik Tržnice Zagreb – podružnice Zagrebačkog holdinga Miroslav Pupić Bakrač. Građani će na tržnici Dolac od petka, 13. travnja, na jednom mjestu moći izabrati među mnogobrajnim izvornim, domaćim i ekološki uzgojenim biljkama ili pripravcima.

Također, ondje će se moći kupiti i sve popularnija stevia (prirodni zaslađivač), koja se koristi kao zamjena za šećer.

Zanimanje za zdravu hranu sve je veće pa je otvaranje specijaliziranog ‘eko kutka’ na tržnicama koji uvažava običaje naših baka i na najbolji način sjedinjuju urbanizam i prirodu, bilo samo pitanje vremena. Vjerujem da će odaziv građana biti velik, a na samom otvorenju u petak priredit ćemo i degustaciju ekoloških proizvoda, kazao je Miroslav Pupić Bakrač.

Najavio je kako Tržnice Zagreb pripremaju novi projekt edukacije djece u zagrebačkim dječjim vrtićima na temu zdrave prehrane te upoznavanja s načinom prodaje na tržnicama, koja datira od 19. stoljeća kada se u Zagrebu otvara prva gradska tržnica.

Do kraja travnja završit ćemo projekt edukacije djece u vrtićima koji ćemo potom pokazati ravnateljima vrtiće, te u dogovoru s njima pripremiti edukativne programe. U sklopu tih edukacija bilo bi i razgledavanje gradskih tržnica s djecom, rekao je glasnogovornik Tržnica Zagreb. (H)