Trgovački lanac Lidl Hrvatska uručio je donaciju Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije. Iznos od 100 tisuća kuna ide Skloništu za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja, jedinoj takvoj ustanovi na području Splitsko-dalmatinske županije.

Kao socijalno osjetljiva tvrtka iznimno posvećena društveno odgovornom poslovanju, Lidl Hrvatska i ove godine nastavlja s humanitarnim djelovanjem. Suradnja Lidla Hrvatska i Hrvatskog Caritasa od 2009. godine naovamo bilježi brojne uspješno ostvarene projekte putem kojih je pružena ruka pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

“Nakon 11 godina uspješne humanitarne suradnje na raznim akcijama i projektima s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, ovogodišnju donaciju upućujemo Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije, odnosno Skloništu za žrtve nasilja u obitelji, kako bismo podržali rad ove ustanove i ukazali na važnost prevencije nasilja”, istaknula je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Ova donacija, usmjerena Skloništu za žrtve obiteljskog nasilja koja djeluje već 10 godina, pomoći će ustanovi koja pruža privremeni smještaj žrtvama nasilja u obitelji. Uz zbrinjavanje i potporu za žrtve obiteljskog nasilja, korisnicima Skloništa omogućeno je i pružanje stručne pomoći u vidu usluga psihološkog savjetovanja te savjetodavnog rada vezanog uz ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi.

“Ovaj poticaj od Lidla, kojim su prepoznali naše napore, nama će biti iznimno važna podrška pri realizaciji nekih od planiranih aktivnosti vezanih za edukativno-preventivne programe usmjerene na suzbijanje nasilja. Adekvatan odgovor na nasilje u obitelji možemo dati samo ako svi zajedno djelujemo prema istom cilju – stvaranju društva nulte tolerancije na svaki oblik nasilja i diskriminacije”, poručila je ovom prilikom Ivna Grubišić, voditeljica Caritasova Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!