Ovogodišnja 10. dodjela Nagrada Zagrebačke burze za Podravku je bila uspješna: dionica Podravke proglašena je “Dionicom s najvećim prometom”. Ova kategorija uzima u obzir statističke pokazatelje tijekom godine te promet dionice na tržištu kapitala.

Prilikom primanja nagrade za “Dionicu s najvećim prometom”, predsjednica Uprave Podravke dr. sc. Martina Dalić čestitala je Zagrebačkoj burzi na velikoj 30. obljetnici i svim sudionicima tržišta kapitala te dodala: “Zahvaljujem svim investitorima koji su u protekloj godini iskazali povjerenje dionici Podravke, a koja je na Burzi, od 30 godina, izlistana 22 godine. Vjerujem da je u tom razdoblju također dala doprinos rastu i razvoju Burze. Zahvaljujem i kolegama iz Uprave i svim radnicima Podravke koji su omogućili rezultate i poslovne događaje na koje su investitori iskazali povjerenje koji se očituje u ovome prometu, ali i rastu cijene dionice Podravke tijekom protekle godine”.

Osim nagrađivanja u kategoriji “Dionice s najvećim prometom”, Podravka je bila nominirana i za “Dionicu godine” koju bira javnost, a na prijedlog Odbora za Nagrade Zagrebačke burze sastavljenog od financijskih stručnjaka.

U sklopu dodjele Nagrada Zagrebačke burze Podravka je, od strane PwC-a (PricewaterhouseCoopers) – multinacionalne mreže tvrtki za profesionalne usluge, pohvaljena kao jedno od najtransparentnijih društava, kao društvo koje se kontinuirano ističe otvorenom i transparentnom komunikacijom o svojem poslovanju.

Od 2012. godine, s ciljem jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i aktivnih sudionika na istom među javnosti, Zagrebačka burza pokrenula je dodjelu nagrada pod nazivom Nagrade Zagrebačke burze. One su svojevrsno priznanje izvrsnosti i daljnji poticaj za uspješno poslovanje sudionika na tržištu kapitala.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!