Trgovački lanac Lidl Hrvatska, u sklopu projekta “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi”, darovao je Caritas Zagrebačke nadbiskupije dječjom odjećom, obućom i igračkama u vrijednosti većoj od 100.000 kuna, priopćeno je iz Lidla.

Vrijednu donaciju, koju je službeno preuzela predstavnica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Elza Parlov, uručila je Lana Jugo, voditeljica odnosa s javnošću Lidl Hrvatska.

Događaju su prisustvovali i predstavnici mnogočlanih obitelji koje će biti među prvim korisnicima ove vrijedne donacije.

Lidl u Hrvatskoj provodi niz programa i projekata kojima je cilj kroz donacije pomoći skupinama kojima je to najpotrebnije, a najbolji je primjer, kažu u trgovcu, projekt “Socijalna košarica-podjela pomoći u naravi”, započet prije tri godine s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, a s ciljem pružanja pomoći obiteljima u potrebi.

Dugogodišnjom uspješnom provedbom ovog projekta trgovački lanac Lidl pokazuje socijalnu osjetljivost te pripadnost društvenoj zajednici u kojoj djeluje, a današnja donacija predstavlja nastavak suradnje i nadogradnju zajedničkog projekta “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi”.

Lidlov poklon u vrijednosti većoj od 100.000 kuna – dječja odjeća, obuća i igračke – zasigurno će pomoći mnogim mnogočlanim obiteljima u potrebi. Cilj projekta “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi“” jest upravo olakšati život najsiromašnijim sugrađanima i pomoći im u osiguravanju osnovnih životnih potreba kao što su hrana i odjeća, navode iz Lidla.

Projekt “Socijalna košarica” ostvaruje se tako da Lidl donira prehrambene namirnice i higijenske potrepštine iz svog asortimana, od kojih djelatnici i volonteri Caritasa pripremaju pakete te ih dijele obiteljima i pojedincima u potrebi.

Lidl je od 2009. godine do danas donirao više od 6 milijuna kuna u proizvodima, a u projekt je uključeno više od 1500 obitelji kojima je podijeljeno gotovo 9500 obiteljskih paketa.

Osim projekta u zagrebačkim Gajnicama, za potrebe korisnika Caritasa Gospićko-senjske biskupije, Lidl i Caritas Gospićko-senjske biskupije sličan projekt pokrenuli su u siječnju 2012. godine u Gospiću.

Dugogodišnja uspješna suradnja Lidla i Caritasa nastavit će se i u budućnosti, kroz ove, ali i mnoge druge projekte, poručuju iz Lidla.