badel1862-proizvodnjaIako su od svibnja do danas u Ministarstvu gospodarstva proveli već dva evaluacijska kruga u kojima su ocjenjivali ponude potencijalnih strateških investitora za Badel 1862, odluku o tome koga će izabrati ne donose.

Dapače, proces ocjene kvalitete dviju ponuda još traje.

“U tijeku je postupak evaluacije ponuda zaprimljenih od potencijalnih strateških partnera od strane međuresornog povjerenstva”, kažu u Ministarstvu gospodarstva, što znači da ljudi koje je država zadužila za traženje partnera najvećem hrvatskom proizvođaču jakih alkoholnih pića još nisu odlučili je li za Badel 1862 bolja ponuda đakovačke Meteor Grupe, ili slovačkog St. Nicolausa, proizvođača jakih alkoholnih pića.

“Cilj je donošenje najkvalitetnije odluke za buduće poslovanje tvrtke Badel 1862, neovisno o datumu održavanja izbora”, tvrde u Ministarstvu, ali ne obvezuju se na donošenje odluke ni u jednom definiranom roku. Napominju da je o poslovnoj situaciji u Badelu 1862 informiran tehnički premijer Tihomir Orešković, no ne obrazlažu zašto je za postupak predstečaja to važno. (jutarnji.hr)