Mljekara Dukat uvodi izvanrednu donaciju proizvoda Hrvatskom Caritasu pa će mu tako donirati 30.000 litara mlijeka kroz tri uzastopna mjeseca ukupne vrijednosti 225.000 kuna, priopćili su iz Dukata. Kao razlog izvanredne donacije naveli su potrebe uslijed epidemije koronavirusa, te potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu.

Donacije će biti raspoređene građanima posebno ugroženim epidemijom koronavirusa, ali i onima koji su pretrpjeli materijalne štete u potresu. Unatoč otežanim okolnostima i povećanom opsegu posla, Dukatova logistika nastavlja redovno prevoziti doniranu robu u sve dijelove zemlje, navode iz Dukata.

Inače, u priopćenju se ističe kako je Dukatova uloga lidera u doniranju hrane u Hrvatskoj potvrđena dvije godine za redom priznanjem “Najdonator”. Posljednje priznanje Dukat je zaslužio kao najveći pojedinačni donator hrane u Hrvatskoj u 2018. godini, kada je donirao 192 tone mliječnih proizvoda, odnosno četvrtinu sveukupno donirane hrane u Hrvatskoj. Priznanje je Dukatu dodijeljeno u travnju 2019. u Europskom parlamentu u Bruxellesu.