Dukat mlijeku dodijeljena nagrada Superior Taste Award

Vodeći kulinarski majstori iz Međunarodnog instituta za degustaciju i kvalitetu proizvoda (iTQi) dodijelili su Dukatovom svježem mlijeku s 3,2 posto mliječne masti i Dukatovom trajnom mlijeku s 2,8 posto mliječne masti prestižne nagrade Superior Taste Award za 2013. godinu za vrhunsku kvalitetu i okus, priopćeno je iz Dukata.

Nagradu Superior Taste Award dodjeljuje Međunarodni institut za degustaciju i kvalitetu proizvoda kao vodeća neovisna organizacija chefova i somelijera koja ocjenjuje kvalitetu prehrambenih proizvoda iz cijelog svijeta.

Riječ je o “slijepom testiranju”, u kojem kulinarski stručnjaci proizvode ocjenjuju na temelju izgleda, mirisa, teksture, okusa te, najvažnijeg, ukupnog osjećaja užitka u proizvodu.

“Ovogodišnje priznanje međunarodnih kuharskih znalaca još je jedna potvrda vrhunske kvalitete i okusa Dukatovog mlijeka koje svakodnevno prepoznaju hrvatski potrošači i jedinog s područja Hrvatske i regije koje se našlo u društvu vrhunskih svjetskih robnih marki koje krase zlatne zvjezdice Superior Taste”, navode iz Dukata.

Dukat mlijeko proizvedeno je u Hrvatskoj, na domaćim mliječnim farmama te nosi oznaku “Mlijeko hrvatskih farmi” Hrvatske poljoprivredne agencije.

Prethodni članakPad potrošnje u travnju usporio na 0,6 posto
Sljedeći članakReakcija Ministarstva financija: “Rast cijena cigareta zbog povećanja trošarina je neopravdano”