Dukat mliječna industrija otkupljuje mlijeko malih mljekara koje uslijed epidemije COVID-19 nemaju mogućnost prodaje svojih proizvoda na tržnicama diljem zemlje, objavljeno je iz kompanije. Podsjećaju ujedno kako su mjere prevencije širenja koronavirusa dovele do privremenog zatvaranja tržnica diljem zemlje pa manje mljekare i njihovi farmeri danas nemaju mogućnost plasiranja svojih proizvoda na tržište.

Kako bi očuvao proizvodnju mlijeka u Hrvatskoj Dukat je pokrenuo solidaran otkup mlijeka od manjih mljekara i njihovih farmera, u skladu sa svojim prerađivačkim kapacitetima, kako bi zajednički premostili ovo teško krizno razdoblje.

“Proizvodnja mlijeka u Republici Hrvatskoj zadnjih deset godina neprekidno pada, kao i broj proizvođača mlijeka. Kako Hrvatska vlastitom proizvodnjom sirovog mlijeka za daljnju preradu zadovoljava manje od 50% svojih potreba, nužno je otkupiti i plasirati na tržište svaku litru mlijeka koja se proizvede u Hrvatskoj. Vjerujemo kako će Hrvatska zahvaljujući ovoj krizi osvijestiti problem vlastite nedostatnosti poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane te da će buduće mjere Vlade RH, i izvan ovih kriznih vremena, biti usmjerene na revitalizaciju mljekarskog i uopće poljoprivredno-prehrambenog sektora RH“, zaključuju u Dukatu.