Mliječna industrija Dukat pokrenula je akciju čišćenja okoliša u sklopu projekta “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš” koja će se održati u subotu, 20. travnja, od 9 do 11 sati na Priobalnoj cesti kod parkirališta King Crossa na zagrebačkom Jankomiru, priopćeno je iz tvrtke.  

U sklopu projekta “Dukat Zelena zona” zaposlenici i menadžment Dukata drugu godinu za redom priključili su se akciji koja se provodi u sklopu globalnog projekta “World Cleanup 2013” i pokreta “Let’s do it!”, najveće volonterske akcije čišćenja okoliša u svijetu u koju je, uz Hrvatsku, uključeno još 96 zemalja.

Uz čišćenje divljeg odlagališta otpada u Zagrebu, Dukat je ove godine u akciju uključio i zaposlenike iz svoje druge dvije tvornice – bjelovarske Sirele i Karlovačkog KIM-a.

Dukatovi zaposlenici na prošlogodišnjoj “Zelenoj čistki” u Zagrebu prikupili su i sortirali 15 kubičnih metara glomaznog otpada, što je bila najveća količina prikupljenog otpada na području Zagreba u sklopu akcije, a ove godine, osim u Zagrebu, Dukatovi zaposlenici čistit će ilegalno odlagalište u naselju Gaza u Karlovcu te u Velikoj Cigleni pokraj Bjelovara, ističe se u priopćenju.