U Sinju održano veliko finale najvećeg turnira u balotama u Hrvatskoj uz koncert Mate Miše Kovača

Ekipa “Gljev” iz Gljeva osvojila je titulu pobjednika na turniru “Ožujsko Balote kup 2014.”, čime joj je pripala i vrijedna nagrada od 30.000 kuna. Drugo mjesto i 8 tisuća kuna osvojila je ekipa “Beškeri” iz Dicma, dok je treće mjesto i 4 tisuće kuna pripalo ekipi “Trilj” iz Trilja, priopćeno je iz Zagrebačke pivovare.

Na terenima boćarskog kluba na hipodromu u Sinju odigralo se finale najvećeg turnira u balotama u Hrvatskoj koje se održava već treću godinu zaredom. Ovogodišnje izdanje “Ožujsko Balota” nadmašilo je sva očekivanja ljubitelja tradicionalne dalmatinske igre neizvjesnim nadmetanjem balotaša za vrijednih 30.000 kuna.

“Ožujsko Balote” ove godine broji preko 1.600 prijavljenih ekipa, s više od 6.000 igrača i 50 turnira od Zadra do Metkovića, uključujući i Zagreb.

Tako je osam najboljih ekipa koje su pobijedile na kvalifikacijskim turnirima održanima tijekom od lipnja do kolovoza imalo 30.000 razloga prirediti vatrenu borbu u velikoj završnici ovog vodećeg balotaškog turnira u Hrvatskoj.

Potragu za najboljim balotašima dodatno je zagrijala i revijalna utakmica između ženske ekipe domaćina, grada Sinja i ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja.

Za spektakularan kraj večeri pobrinuo se Mate Mišo Kovač koji je zajedno sa svojom posebnom gošćom Ivanom Kovač izazvao ovacije mnogobrojnih gledatelja.

Osim vruće balotaške igre i vrhunske glazbe brojni ljubitelji balota mogli su uživati i u hladnoj Žuji. Ovo događanje imalo je i humanitarni karakter u sklopu kojeg je sav prikupljen prihod od ulaznica u iznosu od 69.500 kuna doniran Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

Finalno natjecanje Ožujsko balote 2014. samo je jedan od projekata kojima Ožujsko pivo nastavlja podržavati tradicionalne vrijednosti i sportske interese lokalne zajednice. Održavanjem ovog turnira Žuja želi podsjetiti na staru dalmatinsku igru i njegovati tradiciju prijateljskog nadmetanja i okupljanja, poručuju iz Zagrebačke pivovare.