emil-tedeschi-ftdTreći neuspjeh Ivice Todorića u preuzimanju paketa dionica slovenskog Mercatora Tedeschi ne smatra konačnim. Kaže da je Agrokorov pokušaj kupnje najvećeg konkurenta “sasvim logičan”, vjeruje da će postojati i četvrta prilika

“Da, zbog turističke sezone očekuje nas nekoliko boljih mjeseci, ali život ne prestaje 15. rujna niti u trenutku izbora. Situacija nije dobra, treba raditi sveobuhvatnije, hrabrije i sa oštrijim rezovima. Čini mi se da se svi zalažu za promjene, ali ne na račun vlastitog komfora. Političari moraju biti spremni prihvatiti i posljedice koje su politički kratkoročno negativne”, kazao je Tedeschi nakon dvosatnog predavanja studentima splitskog Ekonomskog fakulteta.

Apelirao je na Vladu da pod hitno pokrene reforme u javnom sektoru.

“Još uvijek trošimo puno više nego što zarađujemo, a uz to smo i visoko zaduženi. Potrebna je značajna štednja i reorganizacija države, dakle javnog sektora i javnih poduzeća”, rekao je.

Treći neuspjeh Ivice Todorića u preuzimanju paketa dionica slovenskog Mercatora Tedeschi ne smatra konačnim. Kaže da je Agrokorov pokušaj kupnje najvećeg konkurenta “sasvim logičan”, vjeruje da će postojati i četvrta prilika.

“Nešto će se sasvim sigurno morati dogoditi s vlasničkom strukturom Mercatora. Za razliku od našeg preuzimanja Droge Kolinske, gdje je postojao jedan veliki i dva manja vlasnika, u ovom slučaju je puno različitih interesa”, kazao je Tedeschi.

Pitanje o strahu u Sloveniji zbog Todorićevog navodno nekorektnog odnosa prema dobavljačima elegantno je preskočio, no potvrdio je da u susjednoj državi očito postoji strah od mogućeg istiskivanja slovenske robe s polica trgovina.

“Čini se da postoji zabrinutost tamošnje domaće industrije i to je sigurno jedan od elemenata kojega će budući kupac morati uzeti u obzir”, rekao je Tedeschi. (Tportal)