trusred-brands-2011-logo-midiPetu godinu zaredom hrvatsko izdanje časopisa Reader’s Digest uz potporu Hrvatske gospodarske komore ispitalo je kojim proizvodima i brandovima potrošači najviše vjeruju. U kategoriji 35 proizvoda i usluga nagradu Trusted Brands za ovu godinu dobio je 21 domaći i 13 stranih brandova

Od 2007. godine otkad se provodi istraživanje nominirano je od strane potrošača oko 3.000 brandova i proizvoda od čega je samo njih 55, istaknuo je voditelj projekta Boro Vulin, zaslužilo nagradu Trusted Brands.

“Kad europskog potrošača pitate što mu je najvažnije kod proizvoda on će vam reći kvaliteta, Hrvati će pak na prvo mjesto staviti tradiciju. To je vidljivo i u ovogodišnjem istraživanju. U nekim kategorijama već peti put za redom pobjednici su uvijek isti brandovi”, istaknuo je Vulin.

Tako se čak devet domaćih brandova može podičiti kao najomiljeniji među potrošačima u svojim poljima, a to su: Dukat, Franck, Konzum, Ina, Croatia osiguranje, Generalturist, Gavrilović, Kraš i Cedevita.

Od ostalih brandova koji su nagrađeni za 2011. u svojim kategorijama tu su još: među mobilnim operaterima T-Mobile, internetskim poslužiteljima T-Com, bankama Zagrebačka banka, proizvođačima automobila Opel, vodama Jana, dnevnim novinama 24sata itd.

Inače, ove godine po prvi put Trusted Brand Hrvatska postao je dijelom europskog istraživanja koje je u svih 16 europskih zemalja, a sudjelovalo je više od 33.000 ispitanika, provela britanska agencija Wyman Dillon.

U Europi najviše se vjeruje markama koje su pobijedile u više od sedam zemalja: Nivea, Nokia, Visa, Canon, HP Compaq, Ariel, Kellogg’s, Nestle i Miele. (Tportal)