Mobilna tehnologija i aplikacije danas su neizostavni dio poslovanja u svim industrijama. Njihov zadatak je od pojave na tržištu bio dvosmjeran. Olakšati proces poslovanja i biti na usluzi krajnjem korisniku, u čemu su bez dileme uspjeli.

Turistička industrija brzo se prilagodila modernom poslovanju i potrebama klijenata pa je danas uporaba aplikacija u ovoj industriji sve učestalija.

Prema podacima Quytecha, tvrtke specijalizirane za product development i razvoj aplikacija, 85% turista u svijetu koristi mobilne aplikacije tijekom i za vrijeme planiranja putovanja. Više od 70% last minute bookinga obavi se putem aplikacije, a čak 70% putnika istaknulo je da su im upravo aplikacije pomogle u donošenju odluke o bukiranju putovanja.

Osim krajnjim korisnicima, mobilne aplikacije su iznimno korisne i svima koji upravljaju manjim i većim hotelima, apartmanima, pa čak i restoranima u sklopu hotela. Taj trend prepoznala je i nizozemska tvrtka RoomRaccoon koja je godinama prisutna na hrvatskom tržištu, a čiji je softver za upravljanje hotelima i turističkim objektima pravi hit među hotelijerima. Riječ je o aplikaciji koja smanjuje svakodnevnu administraciju u vođenju turističkih objekata te omogućava paralelno oglašavanje hotela na različitim rezervacijskim platformama poput Bookinga, Airbnba i Expedije.

Trenutno je u svijetu koristi više od 1.500 hotela u 49 država, a u Hrvatskoj više od 20 hotela i turističkih objekata. Ono što je čini jedinstvenom je sustav koji automatski prilagođava cijene na temelju vjerojatnosti novih rezervacija te gostima nudi rezervaciju skupljeg smještaja po pristupačnim cijenama. Uz sve navedeno izrazito je jednostavna za korištenje.

RoomRaccoon sustav nadograđen je i s housekeeping aplikacijom koja hotelima pomaže ubrzati poslovne procese i poboljšati internu komunikaciju. Ovaj sustav podiže efikasnost tako što digitalizira manualne procese i pomaže hotelijerima organizirati i dodijeliti zadatke u stvarnom vremenu i pratiti statuse po sobama, a sve uz mobilni prikaz.

Housekeeping aplikacija je u potpunosti integrirana u postojeće sučelje, a budući da je cijeli sustav baziran na cloud tehnologiji, hotelijeri mogu upravljati svojim timom gdje god se nalazili u realnom vremenu.

RoomRaccoon sustav je višestruko nagrađivan za inovacije u hotelskom menadžmentu te ima statuse najviše kategorije partnerstva (Premium) s renomiranim platformama kao što su Booking.com, Airbnb, Tripadvisor. Također, RoomRaccoon je partner s kanalima koji su specijalizirani za luksuzni smještaj te kanalima koji pokrivaju opcije tzv. VR-a, odnosno brendovi kao što su Vrbo (Homeaway), Belvilla i ostali.

Svi koji žele isprobati aplikaciju prije nego je uvrste u svoje poslovanje, mogu to učiniti na web stranici https://roomraccoon.hr/.