Fina poziva obveznike da obnove fiskalne certifikate

Fina poziva obveznike fiskalizacije kojima uskoro istječe valjanost certifikata izdanih na rok od pet godina da na vrijeme zatraže izdavanje novih

U studenome 2017. godine istječe pet godina od početka izdavanja fiskalnih certifikata, koje Fina izdaje na rok od pet godina, a potrebni su za izdavanje fiskaliziranih računa.

Kako ne bi došlo do prekida u postupku fiskalizacije računa, obveznici trebaju provjeriti kada su preuzeli certifikat te, prije isteka valjanosti postojećeg certifikata, zatražiti izdavanje novog, čija će valjanost biti sljedećih pet godina, objavili su danas iz Fine.

Da bi se fiskalizacija računa nastavila bez prekida, novim je certifikatom u blagajničkom rješenju potrebno zamijeniti stari prije njegova isteka. Postojeći certifikat vrijedi do njegova isteka neovisno o tome kada će obveznik fiskalizacije zatražiti izdavanje novog.

Iz Fine ističu kako će obveznicima fiskalizacije slati obavijesti o isteku certifikata 45, 30 i 15 dana prije isteka valjanosti certifikata. Obavijest se šalje na e-mail adresu osobe koja je upisana kao skrbnik certifikata ili na poslovnu adresu obveznika fiskalizacije.

Ako je nakon izdavanja certifikata kod obveznika došlo do promjene podataka koja nije prijavljena Fini (e-mail adresa skrbnika certifikata, adresa poslovnog subjekta ili promjena skrbnika certifikata), potrebno je u što kraćem roku Fini dostaviti točne podatke kako bi Fina mogla obavijest o datumu isteka certifikata dostaviti pravovremeno i na pravu adresu.

Obveznici koji nisu primili obavijest o isteku valjanosti certifikata ili ne znaju kada istječe valjanost njihovog certifikata, mogu se javiti na besplatni broj telefona 0800 0080 ili poslati upit na adresu e-pošte certifikati-fiskalizacija@fina.hr.

Iz Fine navode kako je postupak produljenja valjanosti certifikata isti kao postupak izdavanja, a dokumentacija se dostavlja u njihove poslovnice.

Sve informacije o izdavanju certifikata za fiskalizaciju kao i popis poslovnica u kojima se izdaju, Fina objavljuje na internetskoj stranici http://www.fina.hr/fiskalizacija.

Prethodni članakVlasti FBiH i uprava Agrokora nastavljaju suradnju
Sljedeći članakBlend of success – nova kampanja brenda Chivas Regal