Francuska provjerava tržišnu utakmicu u proizvodnji i maloprodaji hrane

Vlada traži od trgovaca i proizvođača da u redovnim godišnjim pregovorima dogovore smanjenje cijena kako bi zaštitili francuske potrošače od inflacije

Francuski regulator objavio je u srijedu da je ispitao skupinu kompanija u sektoru proizvodnje i maloprodaje hrane i robe za široku potrošnju zbog sumnje da su možda prekršile propise o ravnopravnom tržišnom natjecanju.

Kompanije su nenajavljeno ispitane u utorak zbog sumnje da su uspostavile mehanizme koji štete tržišnom natjecanju, izvijestio je u priopćenju Autorite de la concurrence, ne navodeći njihova imena ni konkretnu spornu praksu.

Ispitivanje ne implicira automatski da su kompanije prekršile propise, ističe regulator, dodavši da bi takav zaključak bilo moguće donijeti tek nakon eventualne kompletne istrage.

Potez regulatora nadovezao se na pojačani nadzor cijena hrane i neprehrambenih proizvoda u Francuskoj. Vlada traži od trgovaca i proizvođača da u redovnim godišnjim pregovorima dogovore smanjenje cijena kako bi zaštitili francuske potrošače od inflacije. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakOtvorena državna cesta od zapadnog dijela riječke luke do obilaznice
Sljedeći članakMinistarstvo: Nije evidentiran nov neopravdan rast cijena