koprivnica-fufeng-sastanak-midiKineska investicija mogla bi otvoriti 600 do 800 novih radnih mjesta

Predstavnici kineske Fufeng grupe, koji od jučer borave u Koprivnici, čini se ozbiljno su zainteresirani za otvaranje proizvodnih pogona za proizvodnju glutaminata u Koprivničko-križevačkoj županiji, saznaje se nakon sastanka koji se u petak održao u Županiji.

Iz ureda župana Darka Korena saznaje se kako su se gosti iz Kine interesirali za cijene energenata, komunalnih naknada i doprinosa, a doznaje se i kako će u skorom razdoblju zajedno sa stručnjacima Podravke pripremiti sve potrebno za izradu projektnog zadatka.

Predstavnici tvrtke Fufeng, kaže glasnogovornik Županije Vladimir Šadek, prezentirali su svoje poslovanje i projekt koji namjeravaju provesti na ovom području.

Fufeng grupa, jedan od najvećih svjetskih proizvođača glutaminata, zainteresirana je za gradnju proizvodnog kapaciteta u kojem bi proizvodili 60.000 tona sirovine godišnje.

Vrijednost investicije bila bi 100 milijuna dolara, što bi otvorilo 600 do 800 novih radnih mjesta. Kao sirovinu za svoju proizvodnju trebali bi između ostalog oko 150.000 tona kukuruza godišnje.

Domaćin današnjeg sastanka bio je župan Darko Koren, a prisutni su bili i predstavnici Grada Koprivnice na čelu s gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Božidar Vrabelj.

S obzirom da je partner u projektu koprivnička kompanija Podravka prisutan je bio predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković sa suradnicima. (H)