Već 30 godina GEFCO omogućava korištenje transportne ambalaže za višekratnu upotrebu vodećim proizvođačima u automobilskoj i aeronautičkoj industriji prilikom prijevoza i isporuke dijelova. Grupa svakodnevno upravlja s oko 130.000 jedinica ambalaže u 26 centara za upravljanje ambalažom za višekratnu upotrebu uspostavljenih diljem Europe koji čine zeleni ekosustav za oko 2.000 klijenata.

Svojim ekološki prihvatljivim rješenjima GEFCO smanjuje količinu otpadne ambalaže na tržištu, kao i broj vozila na prometnicama, s obzirom na to da je većina pakiranja sklopiva čime se optimizira i kapacitet utovara kamiona. Uz to, oštećena ambalaža u potpunosti se reciklira.

Cjelovito upravljanje ambalažom kroz čitav lanac
U sve konkurentnijem okruženju, mnogi proizvođači smatraju da je prepuštanje upravljanja ambalažom vanjskom dobavljaču pravo rješenje za vraćanje svog fokusa na osnovnu djelatnost. Nakon što je 1989. godine započela suradnja s jednim od vodećih igrača u automobilskoj industriji, i jedan proizvođač automobila premium klase poklonio je povjerenje Grupi GEFCO. GEFCO mu tako od 2014. godine na globalnoj razini pruža rješenja za upravljanje lancem opskrbe sklopivih ambalažnih kontejnera za višekratnu upotrebu za sve tvornice i ključne dobavljače. Nedavno je i velika aeronautička kompanija sklopila dugoročni ugovor s Grupom GEFCO s ciljem dobivanja podrške u stvaranju održivijeg lanca opskrbe kroz korištenje ambalaže za višekratnu upotrebu.

“Naš asortiman ambalaže za višekratnu upotrebu osmišljen je kako bi se osigurala zaštita proizvoda i istovremeno optimizirala brzina utovara kamiona te skladištenje. Svojim klijentima omogućavamo optimizaciju lanaca opskrbe te značajno povećanje profitabilnosti poslovanja na sve konkurentnijem tržištu”, kazao je Sébastien Roger, menadžer za rješenja za višekratnu ambalažu u GEFCO-u.

Osim na jedinstvenu stručnost u upravljanju ambalažom, vodeći industrijski brendovi mogu se osloniti i na skupinu potpuno educiranih auditora kako bi dobili uvid u svoj opskrbni lanac i prilagodili ga ako je potrebno. Auditori su smješteni diljem GEFCO-ve mreže u Europi, a provode i individualne treninge za klijente kako bi mogli i sami nadzirati svaki korak upravljanja ambalažom, uključujući slanje narudžbi, rezervaciju pošiljki, kontrolu kretanja i izdavanje faktura.

S ciljem još veće optimizacije aktivnosti u lancima opskrbe, GEFCO je razvio potpuno namjenski IT sustav NETBOX koji osigurava praćenje tokova robe. Na temelju podataka koje sustav prikuplja, položaj i kretanje ambalažnih kontejnera mogu se u svakom trenutku prilagoditi potrebama klijenata, pružajući im pametna i fleksibilna rješenja. Prediktivan i siguran softver ostvaruje značajne uštede u cijelom opskrbnom lancu za održiviji model prijevoza.

“Uvjeren sam kako GEFCO-ova rješenja za ambalažu za višekratnu upotrebu donose jedinstvenu dodanu vrijednost tržištu, a osobito proizvođačima koji traže pametna rješenja kako bi njihov lanac opskrbe bio u skladu s ekološkim trendovima. Naša globalna mreža i nenadmašna stručnost u složenim multimodalnim rješenjima zaista mogu promijeniti pravila igre”, zaključuje Sébastien Roger.