Usluge dostave su trenutačno pod velikim pritiskom. Kupcima je postalo normalno čekati tjedan, čak i dva, na internetsku narudžbu jer strahuju da će se odlaskom u trgovinu izložiti prevelikom riziku zaraze. I njemački maloprodajni lanac Rewe priznaje kako velika potražnja za online narudžbama znači kako naručeno danas možda stigne tek za tjedan ili dva. Njihova je dostava na raspolaganju u 75 gradova diljem Njemačke, a tvrtka je najveći online trgovac robom široke potrošnje u toj zemlji, prenosi lebensmittelzeitung.net.

Internetski supermarket Picnic, koji opskrbljuje deset gradova na zapadu Njemačke, bilježi duplo više narudžbi. Čak i postojeći kupci, nakon što postave internetsku narudžbu, moraju čekati do tjedan dana za isporuku. Novi kupci čekaju još i duže, a na listi čekanja je već sada više od 70.000 kućanstava. “Picnic je od kraja veljače zaposlio gotovo 200 novih radnika”, poručio je Frederic Knaudt, čelnik kompanije.

Amazon Fresh bilježi veliku potražnju
Usluga dostave hrane ‘Amazon Fresh’, koja se nudi u Hamburgu, Münchenu, Berlinu i Potsdamu, također se bori s velikim povećanjem potražnje. Na njihovoj početnoj stranici stoji informacija: “Paleta proizvoda i isporuka mogu biti privremeno ograničeni zbog povećane potražnje”.

Amazon od potencijalnih kupaca u prvom koraku narudžbe traži odabir vremenskog okvira isporuke. I prilikom probne narudžbe koju su proveli iz Lebensmittel Zeitunga, poruka iz Amazon Fresha iz Hamburg glasila je: “Trenutno nema dostupnih rokova isporuke za današnji dan”. Istu su poruku dobivali i gotovo svaki dan sljedeća tri tjedna.

Stranica za narudžbu kupcima pruža detaljne informacije koje su povezane s korona virusom: “Vaša isporuka bit će ostavljena na vratima vašeg stana nakon što dostavljač pozvoni, kako bi se održala preporučena sigurnosna udaljenost. Naši vozači trenutno nisu u mogućnosti preuzeti bilo koji predmet depozita, vreće za otpremu ili vrećice”.

Manji internetski supermarket Getnow također je izvijestio o naglom porastu broja narudžbi i isporuka. Njihovi termini dostave rezervirani su 14 dana unaprijed jer se broj narudžbi odjednom udvostručio. “U stanju smo obraditi samo mali dio potražnje, a cijelo smo vrijeme pod punim opterećenjem”, naveo je direktor Thorsten Eder.

Usluge dostave švicarskih internetskih trgovina Migros-LeShop i Coop@Home suočavaju se sa sličnim scenarijima. Web stranica Coop@Home obavještava kupce da su “u većini regija datumi isporuke u cijelosti rezervirani za nekoliko dana”. Na info stranici velikim slovima piše: “Švicarska se trenutno nalazi u specifičnoj situaciji. Zbog trenutno velike potražnje, Coop@home ima privremena ograničenja u odabiru datuma isporuke i dostupnosti proizvoda”. Švicarski prodavač hrane objavio je kako “trenutno postavljaju još jedno centralno skladište za 100 najtraženijih proizvoda”.

U njemačkom drogerijskom lancu dm-u, kupci također moraju prilično dugo čekati na svoje narudžbe, a njihovu su dostavu djelomično preuzele tvrtke koje pružaju uslugu dostave paketa. “Zbog ogromne potražnje rok isporuke naše robe skočio je s dva ii tri radna dana na devet do dvanaest radnih dana”, istaknuo je Christoph Werner, šef lanca drogerija. Probno preuzimanje naručene robe (Click & Collect) u Münchenu je obustavljeno jer nije moguće udovoljiti zahtjevima kupaca za količinom.