Poznavanje proizvoda, održivost i inovativnost vrijednosti su kroz koje Lavazza dijeli svoju kulturu kave diljem svijeta. Bez obzira naručujete li cappuccino u kafiću ili pripremate espresso kod kuće, ovaj talijanski proizvođač kave želi da baš svaka šalica kave nosi sve te vrijednosti kako bi svaki dan mogao biti istinski užitak koji dijelite s drugima.

To je tvrtkin ključni cilj i u Hrvatskoj: Lavazza je predana promicanju kulture kave i obrazovanja kako bi potrošačima i poznavateljima kave pružila vještine i znanja za duboko razumijevanje, ali i uživanje u iskustvu vrhunske, autentične talijanske kave.

“Našu svakodnevnu potragu za izvrsnošću izražavamo kroz poznavanje proizvoda, kroz metode pripreme i oblike u kojima se kava poslužuje. Zadovoljiti ukuse svih ljubitelja kave možemo samo ako uvijek pružamo pravi spoj tradicije i inovacije”, komentirao je Massimo Pepe, Lavazzin direktor za istočnu Europu i izvozna tržišta. “Briga i strast također znače podršku i zaštitu onih koji omogućuju da najbolja kava stigne do naših domova i barova. Čuvajući zemlju na kojoj se uzgaja kava i dostojanstvo zajednica koje žive u tim područjima, čuvamo vrijednosti u cijelom lancu opskrbe kavom, osiguravajući prenošenje strasti, predanosti i brige s generacije na generaciju.”

Sa savršenim asortimanom proizvoda koji zadovoljavaju ukuse svakog kupca i opremom za uživanje u apsolutno najboljoj kavi, Lavazza je mnogo više od dobavljača kave. Ona je prava ikona talijanske vrhunske kvalitete koja pruža vrhunska iskustva zahvaljujući svom bogatom nasljeđu i stručnosti, uvijek iznad očekivanja. Ona je zaštitni znak talijanske kulture kave čiji je cilj promicanje obrazovanja o kavi u cijeloj regiji i svim distribucijskim kanalima.

“Iznimno smo ponosni što smo jedan od glavnih igrača na hrvatskoj sceni kave i naš je glavni cilj zauzeti vodeću poziciju u zemlji, uvijek se oslanjajući na važnu podršku naših lokalnih partnera”, nastavlja Massimo Pepe.

Hrvatski gospodarski rast u posljednje je vrijeme potaknut turizmom. Istodobno, lokalni potrošači vratili su se svojim uobičajenim navikama ispijanja kave, uživajući u pauzama za kavu izvan kuće. Pažljivo prateći ove najnovije trendove i s porastom vrijednosti prodaje mljevene kave i kave u zrnu u HoReCa kanalu od +13,2% u 2021. u odnosu na prethodnu godinu (izvor: Global Data, 2021.), Lavazza trenutačno cilja na podizanje svijesti o brendu i stavljanje kulture espresso kave u prvi plan, istovremeno ulažući u vidljivost brenda u barovima i restoranima. Kako bismo u tome uspjeli, ključna je visoka razina stručnosti i utjecaja tvrtke Orbico HR (službenog lokalnog distributera Lavazze u Hrvatskoj) u Away From Home kanalu.

“Uz relevantnu ulogu koju igraju HoReCa, maloprodajni i kanal prodaje kave uredskim korisnicima i putem vending aparata (OCS/Vending kanal), oni su nam i dalje važni, s tim da kanal prodaje kave uredskim korisnicima (OCS) raste brže od Vending kanala”, dodaje Massimo Pepe. “U oba segmenta imamo isti i važan cilj: jačanje znanja potrošača i klijenata u području kulture kave, isticanje prednosti proizvoda i kvalitete bez premca, uz ostale vrijednosti brenda. Briga, predanost i strast pomiješani s nenadmašnom stručnošću naš su savršen recept za jedinstveno i autentično iskustvo ispijanja kave.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!