Nagradu je dodijelila predsjednica Malte, Marie-Louise Coleiro Preca, s podrškom Mediteranske Turističke Fondacije

Diani Gluhak, magistri nutricionizma i autorici Healthy Meal Standarda je u sklopu međunarodnog skupa Mediteranske Turističke Fondacije u organizaciji Malte, uručena godišnja nagrada za specijalne doprinose turizmu. Nagradu je 17.3.2017. godine uručila predsjednica Malte H.E. Marie-Louise Coleiro Preca, a za nagradu ju je predložio FIJET Hrvatska.

Dodjelu nagrada i međunarodni skup je uz predsjedništvo podržao i Premjer Dr. Joseph Muscat, Ministar Turizma Malte Dr. Edward Zammit Lewis, te visoki dužnosnici parlamenta i Vlade.

Mediteranska Turistička Fondacija na čelu sa Andrew Agius Muscatom, je neprofitna organizacija koja objedinjuje preko 36 zemalja, a cilj joj je povećati i stvarati mogućnosti za održivi rast turizma diljem Mediterana. Vizija Mediteranske Turističke Fondacije je inspirirana suradnjom javnog i privatnog turističkog sektora, a misija je revitalizacija Mediterana kao destinacije mira i suradnje s pozitivnom klimom za ulaganje i promicanje održivog rasta turizma u cijeloj regiji.

Na skupu je sudjelovalo preko 1000 sudionika, među kojima su osim vlasnika velikih hotelskih lanaca, poduzetnika, turoperatora i inovatora, bili i mnogi visoki dužnosnici iz više od 36 zemalja. Godišnji skup u organizaciji Mediteranske Turističke Fondacije (MTF) je strateški bitan projekt za sve zemlje Mediterana, s obzirom da objedinjuje sve aspekte turizma, inovacija i promocije.

Tema skupa za novu godinu je bila “HOT – Hospitality of Tomorrow”, gdje je cilj bio prezentacija i promocija projekata koji će donijeti nove vrijednosti za ugostiteljski sektor.

Healthy Meal Standard je među njima prepoznat kao vrijedan čimbenik za razvoj zdravstvenog turizma, s obzirom da prehrana za posebne potrebe postaje ključna točka upita gostiju. Uz HMS, nagradu je primio i Murat Ersoy, Direktor Atlas Global, te Maestro Bruno Santori, poznati talijanski skladatelj.

“Zahvaljujem se kolegama iz FIJET Hrvatska što su me predložili i podržali u izboru za godišnju nagradu Mediteranske Turističke Fondacije s naglaskom na promicanje turizma. Healthy Meal Standard je sada kao hrvatski projekt i inovacija, prepoznat i podržan od svih Mediteranskih zemalja, što je posebna čast i ponos za mene, sve kolege koji su u projektu od samog početka, a vjerujem i za Hrvatsku”, rekla je Diana Gluhak.

Healthy Meal Standard (HMS) je certifikat prehrane za posebne potrebe u javnim objektima, za hotele, restorane i ostale ugostiteljske objekte ima posebnu važnost u području zdravstvenog turizma, sukladno strategiji razvoja turizma Europe i Republike Hrvatske do 2020.godine

Healthy Meal Standard je podržan od gotovo svih relevantnih institucija iz hrvatske, posebno ističući Ministarstvo turizma, Hrvatsku Gospodarsku komoru, Prehrambeno Biotehnološki Fakultet, Kinezološki Fakultet, NZZJZ Andrija Štampar, Hrvatski Olimpijski Odbor, Hrvatsko Društvo za Kvalitetu i udrugu Zdravi Obrok Hrvatska (www.healthymealstandard.hr).