Unilever je objavio kako za novog predsjednika Uprave, a nakon opsežne i globalne potrage za odgovarajućim kandidatom, imenuje Heina Schumachera. Novi CEO dolazi na mjesto Alana Jopea koji je u rujnu prošle godine objavio kako se namjerava povući iz Unilevera.

Hein dolazi s pozicije predsjednika uprave globalne mliječne i prehrambene kompanije Royal FrieslandCampina, a neizvršni direktor Unilevera postao je u listopadu prošle godine. Na poziciju predsjednika uprave Unilevera stupit će 1. srpnja ove godine nakon jednomjesečnog razdoblja primopredaje.

Kako je priopćeno iz Unilevera, Hein je lider s bogatim iskustvom u više vodećih tvrtki u industriji robe široke potrošnje. Kao izvršni direktor tvrtke Royal FrieslandCampina, tvrtke s prometom od 11 milijardi eura koja posluje u više od 40 zemalja, doveo je do značajnih promjena u portfelju i organizaciji te proveo transformaciju u kompaniju više usmjerenu na rast i održivo poslovanje.

Prije nego što se pridružio Royal FrieslandCampini kao financijski direktor 2014., Hein je radio za H.J. Heinz više od desetljeća i to tijekom razdoblja značajnih promjena u tvrtki. U posljednje četiri godine u Heinzu bio je u Kini, gdje je uvodio promjene u poslovanju azijsko-pacifičke zone. Karijeru je započeo u financijama Unilevera i to prije nego što se pridružio Royal Ahold NV.

Predsjednik Unilevera Nils Andersen rekao je: “Drago nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Heinu kao našem novom izvršnom direktoru, i to nakon opsežnog, globalnog procesa traženja pravog kandidata. Hein je dinamičan lider bogatog iskustva u industriji robe široke potrošnje. Krase ga iznimne strateške sposobnosti, dokazana operativna učinkovitost i veliko iskustvo na razvijenim, kao i na tržištima u razvoju. Odbor se raduje što će Hein ostvariti puni potencijal Unilevera kao pobjedničke tvrtke koja donosi dugoročni rast i vrijednost za sve svoje dioničare. Također bih želio iskoristiti ovu priliku da zahvalim Alanu na njegovom vodstvu Unilevera. Promjene koje je napravio u strategiji, strukturi i organizaciji tvrtke ostavljaju Unilever u daleko boljoj poziciju za uspjeh. Alan će nastaviti voditi Unilever do kraja lipnja i otići će u mirovinu nakon sjajne 37-godišnje karijere u našem poslu.”

Oduševljenje imenovanjem na mjesto predsjednika uprave izrazio je i sam Schumachera. “To je posao s impresivnim globalnim značenjem, jakim portfeljem brendova, talentiranim timom i zavidnom reputacijom lidera u održivosti. U vrijeme dok sam bio član odbora, samo sam se još više uvjerio u snagu Unileverovih temelja i njegov jasan potencijal rasta. Bit ću vrlo usredotočen na rad s timom Unilevera kako bismo postigli napredak na svim poljima i istovremeno služili milijardama ljudi diljem svijeta koji svakodnevno koriste njegove proizvode.”

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!