Tvrtka Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) organizirala je 12. po redu natječaj za nagradu Henkel Art.Award. koja ima za cilj promociju umjetnosti na području Srednje i istočne Europe te Središnje Azije, izvijestili su iz Henkela.

Na ovogodišnjem regionalnom polufinalu odabrani su Lala Raščić iz Hrvatske i Saša Tatić iz Bosne i Hercegovine koje nastavljaju svoje natjecanje na regionalnom finalu u Austriji.

U Hrvatskoj je na natječaj pristiglo tridesetak prijava, dok je iz Bosne i Hercegovine pristiglo njih dvadesetak. Radove je ocjenjivao žiri u kojem su bile Gabrijela Krmpotić Kos, ravnateljica Kulturno informativnog centra u Zagrebu i povjesničarka umjetnosti, i nezavisna kustosica Ivana Bago.

Nagrada Henkel Art.Award. 2013. usmjerena je na odavanje priznanja iznimnim i inovativnim umjetničkim radovima koje će prijaviti umjetnici s područja slikarstva, crtanja, fotografije, videa i instalacija.

Umjetnici iz 23 zemlje bili su pozvani da sudjeluju na natječaju te svojim radovima pokušaju osvojiti umjetničku nagradu u vrijednosti od 35.000 eura koja se sastoji od 7.000 eura novčane nagrade i dvije izložbe.