Henkel ponovno primio priznanje za vodstvo na području održivosti

Sedmu godinu za redom Henkel je primio nagradu RobecoSAM Gold Class, a Ethisphere Institute proglasio je tvrtku jednom od najetičnijih u svijetu. Ove nagrade su priznanja i potvrda stalnog vodstva tvrtke Henkel i njene predanosti na području održivosti, izvijestili su iz tvrtke.

Henkel je primio nagradu Gold Class koju proglašava RobecoSAM u godišnjoj Procjeni korporativne održivosti (Corporate Sustainability Assesment – CSA)  u Godišnjaku o održivosti za 2014. godinu (Sustainability Yearbook  2014) koji navodi najbolje tvrtke na području održivosti iz svake industrije.

Nakon što je prošle jeseni, sedmu godinu za redom, imenovana liderom u sektoru proizvoda za domaćinstvo ostavši jedina tvrtka u ovom sektoru koja je uvrštena u Dow Jones svjetski indeks održivosti i u europske indekse, Henkel je sada postala jedina tvrtka iz kategorije proizvoda za domaćinstvo koja je primila oznaku Gold Class.

Godišnjak o održivosti objavljuje RobecoSAM, stručna agencija na području održivih investicija, u suradnji s tvrtkom KPMG. Više od 3.000 najvećih svjetskih tvrtki pozivaju se svake godine na sudjelovanje u godišnjoj Procjeni korporativne održivosti (CSA) agencije RobecoSAM.

Sudjelovanje u procjeni RobecoSAM CSA u stalnom je porastu – s rekordnim brojem tvrtki koje su sudjelovale u ovogodišnjoj procjeni. Prema KPMG-u i RobecoSAM-u ovaj trend ukazuje na to da se održivost ubrzano penje prema vrhu važnih korporativnih tema te sve više postaje dio svakodnevnog poslovanja.

Također, sedmu godinu za redom Etisphere Institute imenovao je Henkel jednom od najetičnijih svjetskih tvrtki “World’s Most Ethical Companies”. Etisphere Institute je neovisna organizacija koja promovira najbolje primjere iz prakse na području korporativne etike i upravljanja. Nagrada odaje priznanje tvrtkama koje nastavljaju podizati ljestvicu etičnog liderstva i korporativnog ponašanja. Henkel je jedna od samo devet tvrtki u industriji proizvodnje potrošačkih proizvoda i jedina njemačka tvrtka koja je primila priznanje ove godine.

Ove nagrade priznanje su stalnim naporima tvrtke Henkel da postigne više s manje, konceptom koji je u središtu Strategije održivosti tvrtke.

“Globalni izazovi vezani uz  održivost s kojima se susrećemo zahtijevaju da tvrtke preispitaju dugoročne rizike i prilike”, izjavila je Kathrin Menges, izvršna dopredsjednica Odjela ljudskih potencijala i predsjednica Vijeća za održivost tvrtke Henkel.  “U tom smislu, Dow Jones indeks održivosti, svrstavanje među najetičnije tvrtke u svijetu te druge globalne liste daju nam važnu povratnu informaciju, pomažući da ostanemo na pravom putu kada su u pitanju stvaranje dodatne vrijednosti i smanjenje našeg utjecaja na okoliš. Ponosni smo što su ove organizacije prepoznale naš stalni, dugoročni pristup održivosti.”

Do 2030. godine tvrtka Henkel ima za cilj utrostručiti vrijednost koju stvara u odnosu na utjecaj koji nastaje kroz njeno djelovanje, proizvode i usluge. Tijekom proteklih 11 godina tvrtka je smanjila potrošnju vode i energije za 51 posto odnosno 44 posto po toni proizvodnje te smanjila otpad za 47 posto po toni proizvodnje. Tijekom istog razdoblja broj nezgoda na radu smanjio se za 90 posto.