Agrokor koncern proveo je drugu akciju zapošljavanja mladih radi stjecanja početnog radnog iskustva, a od 16.500 kandidata, koliko ih se javilo na natječaj, u ožujku je zaposlena prva grupa od 265 djelatnika, objavili su iz koncerna.

Iz Agrokora pritom poručuju kako će se zapošljavanje pod istim uvjetima nastaviti i tijekom sljedeća dva mjeseca, u travnju i svibnju ove godine, uz mogućnost sklapanja daljnjeg radnog odnosa nakon isteka tromjesečnog zaposlenja u Agrokorovim kompanijama Konzumu, Jamnici, Ledu, Zvijezdi, PIK-u Vrbovec i PIK-u Vinkovci.

Iz Agrokora napominju kako će novi zaposlenici ostvarivati plaću i sva druga prava iz radnog odnosa kao i ostali zaposlenici kompanija u koncernu.

U prvoj akciji zapošljavanja mladih prije tri godine natječaj je također izazvao veliki interes, s više od 15.000 prijavljenih kandidata, od čega je njih 1.000 zaposleno na rok od tri mjeseca, a 400 ih je nakon toga primljeno u stalni radni odnos.

“Pored kontinuiranog i redovitog zapošljavanja, Agrokor koncern dodatnim akcijama pruža priliku za rad i stjecanje potrebnog početnog radnog iskustva mladim ljudima različitih obrazovnih profila, od magistra znanosti, magistra struke i inženjera do školovanih prodavača, mesara ili vozača i to u područjima prodaje, logistike, financija, marketinga, razvoja, maloprodaje, proizvodnje hrane i pića te u poljoprivrednoj proizvodnji, a svojim kompanijama osigurava kadrove potrebne za ostvarivanje ambicioznih i dinamičnih razvojnih projekata, u koje će, samo u 2014. godini, uložiti oko 1,5 milijardi kuna”, ističe se u priopćenju te dodaje kako će se procesi zapošljavanja nastaviti i u narednom razdoblju.