26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 21:25
VijestiSvijetHenkel nastavlja s dobrom poslovnom izvedbom

Henkel nastavlja s dobrom poslovnom izvedbom

henkef-logo-midiHenkel u trećem kvartalu nastavlja sa snažnom poslovnom izvedbom. Prodaja, prilagođeni EBIT i prilagođena zarada po preferencijalnoj dionici dosegnule su dosad najvišu razinu.

“Uspješan razvoj i visoku razinu zarade omogućila su sva tri poslovna sektora i velika predanost našeg globalnog tima”, izjavio je glavni izvršni direktor tvrtke Henkela Hans Van Bylen.

“U trećem kvartalu uspješno smo zaključili akviziciju tvrtke Sun Product i osigurali njeno financiranje po povoljnim uvjetima”, dodao je.

Ovo je druga najveća transakcija u tvrtkinoj povijesti s kojom je Henkel došao na drugu poziciju na američkom tržištu proizvoda za pranje rublja, uključivši niz atraktivnih i etabliranih robnih marki u naš portfelj.

Osvrnuvši se na tekuću fiskalnu godinu, Hans Van Bylen je rekao: “Očekujemo da će cjelokupno tržišno okruženje ostati izazovno i nesigurno do kraja 2016. godine. Kako bismo ostvarili naše ambiciozne ciljeve ostat ćemo usmjereni na korištenje uspjeha naših robnih marki, vodećih pozicija na tržištu te snažnih mogućnosti inovacije.”

Henkel je potvrdio očekivanja za tekuću fiskalnu godinu: “Za cjelokupnu fiskalnu 2016. godinu očekujemo rast organske prodaje od 2 do 4 posto. Očekujemo da će se naša prilagođena EBIT marža povećati za više od 16,5 posto a prilagođena zarada po preferencijalnoj dionici rasti između 8 i 11 posto”, rekao je Hans Van Bylen.

PRODAJA I DOBIT U TREĆEM KVARTALU
U trećem kvartalu 2016. godine prodaja tvrtke Henkel dosegnula je dosad najvišu razinu. Prodaja je rasla za 3,4 posto na 4,748 milijarde eura.

Prodaju su potaknuli snažan organski razvoj kao i akvizicije. Rast organske prodaje – tj. rast prilagođen tečaju i akvizicijama/deinvestiranju – iznosio je 2,8 posto. Prilagođena negativnom utjecaju tečaja od 3,3 posto, prodaja je porasla za 6,7 posto.

Organski rast prodaje omogućila je dobra izvedba svih poslovnih sektora. Poslovni sektor Proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu ostvario je rast organske prodaje od 4,0 posto. Poslovni sektor Beauty Care ostvario je poboljšanje na području organske prodaje od 2,6 posto. Poslovni sektor Ljepila i tehnologije ostvario je rast organske prodaje od 2,5 posto.

Ako se uzmu u obzir jednokratni dobici, jednokratne naknade i troškovi restrukturiranja, prilagođena operativna dobit (EBIT) porasla je za 7,6 posto sa 778 milijuna eura na 837 milijuna eura. Prijavljena operativna dobit povećala se za 16,4 posto sa 666 milijuna eura na 775 milijuna eura.

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...