Švedski lanac trgovina modne odjeće H&M (Hennes & Mauritz) danas je upriličio ponovno otvorenje svoje trgovine u sklopu Arena Centra, koja se sad prostire na čak 2.200 m2 čime postaje najveća H&M trgovina u Hrvatskoj, priopćeno je iz Arena centra.

Proširenje svojih prodajnih prostora napravili su i drugi zakupci Arena centra pa je tako u veljači ponovno otvorena i proširena dm trgovina, a krajem prošle godine Cinestar kina su proširila svoju ponudu i otvorila prvo 4DX kino u Hrvatskoj. Za travanj je najavljeno je također i proširenje već postojeće Mango trgovine.

Najveći H&M u Hrvatskoj kupcima će ponuditi dodatnu ponudu i još veći izbor artikala ovog modnog diva. Osim ženskog, muškog i dječjeg odjela, novootvorena H&M trgovina u Arena Centru nudit će i dugo očekivanu H&M kozmetiku te širi asortiman H&M Divided, koncepta za tinejdžere. Po prvi puta u H&M trgovini u Arena Centru korišten je i novi dizajn polica, displaya, a prostor nudi i mnogo veći broj garderoba za presvlačenje.

Ponovno otvorenje H&M trgovine proizlazi iz pozitivnih prodajnih rezultata i povećane potražnje kupaca za novim asortimanom ovog švedskog brenda. H&M, koji u Hrvatskoj posluje s ukupno 13 trgovina, dodatno širi svoje poslovanje i od samog početka u Hrvatskoj ostvaruje pozitivne rezultate. Prošlogodišnji podaci o poslovanju pokazuju da je H&M u 2013. godini ostvario ukupno 619 milijuna kuna prihoda, odnosno konsolidirani rast od čak 16% u odnosu na 2012. godinu.

“Izuzetno nam je drago što je H&M, kao jedan od vodećih modnih brendova, prepoznao potencijal Arena Centra, najmodernijeg trgovačko-zabavnog centra četvrte generacije. Kao centar kontinuirano se trudimo zadovoljiti naše kupce, kako uslugom i dodatnim aktivnostima i događanjima unutar Centra, tako i što većom i boljom ponudom naših zakupaca. Ponosni smo na izuzetno pozitivne odnose koje razvijamo s njima, te ćemo i u budućnosti raditi na razvoju noviteta koji će biti posvećeni interesu kupaca i njihovom ugodnom boravku u Arena Centru tijekom posjeta”, izjavio je prigodom otvorenja najveće H&M trgovine direktor Arena Centra Mike Pugh.

Zadovoljstvo zakupaca koji posluju unutar Arena Centra s organizacijom i poslovanjem samog centra očituje se u kontinuiranom unapređenju ponude i usluga samih zakupaca, kao i sve veća posjećenost samog Centra, što potvrđuje i brojka od ukupno 8 milijuna posjetitelja u prošloj 2013. godini te očekivanih 9 milijuna u 2014.

Arena Centar je prošlu 2013. godinu završio s 10%-tnim povećanja broja posjetitelja, pri čemu se i promet zakupaca povećao za ukupno 8%. I u 2014. Centar nastavlja pozitivan rast, pa tako u prva dva mjeseca ove godine bilježi rast broja posjetitelja od 5%, te rast prometa zakupaca također 5%.

Arena Centar je također i prvi shopping i zabavni centar u Hrvatskoj koji koristi ZelEn, odnosno električnu energiju iz obnovljivih izvora. S obzirom da je strategija Centra usmjerena na zaštitu okoliša, održivosti i brigu za društvenu odgovornost, Arena Centar će i u budućnosti razvijati “zeleno poslovanje”, te biti primjer društveno odgovornog shopping centra, kaže se u priopćenju.