crodux-hok-potpis-sporazumaHrvatska obrtnička komora (HOK) i Crodux potpisali su u petak sporazum o međusobnoj suradnji temeljem kojeg su obrtnicima omogućene posebne pogodnosti prilikom kupovine naftnih derivata te prirodnog i ukapljenog naftnog plina.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec tom je prilikom rekao da sporazum potpisuju u obostranom interesu jer hrvatski obrtnici, pogotovo oni manji, imaju sve više troškova, a sve je manje onih koji im žele pomoći.

Cilj je sporazuma s Croduxom, odnosno njegovim tvrtkama Crodux derivati dva i Crodux plin, da se smanje ukupni troškovi hrvatskih obrtnika.

“HOK putem projekta ‘Zajednička nabava – HOK zna’ svojim članovima nastoji omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana”, kazao je Ranogajec. Nije želio otkriti kolike će popuste obrtnici moći dobivati prilikom kupovine goriva odnosno plina kazavši da je to poslovna tajna, ali i da će to ovisiti o obujmu samog posla.

“Moramo vidjeti kolika će biti potrošnja obrtnika da bi se na temelju te potrošnje izračunalo koliki će biti benefit za svakog pojedinog obrtnika”, naveo je Ranogajec.

Savjetnik predsjednika Uprave Crodux plina Ante Kotromanović istaknuo je da je Crodux jedina energetska kompanija u potpunom hrvatskom vlasništvu te izrazio zadovoljstvo što kroz takve projekte kompanija može pridonijeti uspješnom poslovanju obrtnika. Najavio je i da će do kraja godine Crodux otvoriti 40 novih radnih mjesta.

“Crodux je jedina energetska kompanija u 100 postotnom hrvatskom vlasništvu koja nudi cijelovita riješenjea. Velika nam je čast podupirati razvoj i daljnje poslovanje obrtnika, stoga smo se rado odazvali projektu HOK-a. Ovakvi projekti svakako će olakšati poslovanje poduzetnika”, rekao je Kotromanović.

Crodux je jedinstveni zajednički brend koji objedinjuje kompanije Crodux Derivati, Crodux Plin i Crodux Energetika koji se bave prodajom naftnih derivata, prirodnog plina, UNPa i električne energije.