Iako se brojni obrtnici diljem Hrvatske i sami nalaze u velikim poteškoćama svojeg poslovanja, bez oklijevanja su se uključili u inicijative pomoći svojim sugrađanima koji se nalaze u dodatnim nevoljama izazvanim potresom u Zagrebu, kao i u inicijative pomoći službama koje su na prvoj liniji obrane protiv koronavirusa, objavljeno je iz Hrvatske obrtničke komore.

Hrvatska obrtnička komora, promičući interese svojih članova obrtnika, odlučila je donirati 75.000 kuna inicijativi “Zajedno za Zagreb”, akciji pomoći za što bržu sanaciju domova građana Grada Zagreba te 75.000 kuna ‘Hrvatska protiv koronavirusa’, inicijativi za borbu protiv pandemije koronavirusa, COVID-19.

“U već dovoljno zahtjevnim vremenima provođenja mjera protiv širenja pandemije koronavirusa, glavni grad lijepe naše pogodio je i najjači potres u posljednjih 140 godina, stavljajući tako pred Zagrepčane još jedan izazov osim onoga s kojime je suočena cijela Hrvatska, Europa i svijet. Kriza je to bez presedana. Solidarnost svih nas u ovim trenutcima je jedini odgovor. I dalje nam ostaje imperativ osiguranje što boljih gospodarskih mjera za obrtnike, njihov opstanak i očuvanje radnih mjesta”, kazao je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.