Vrijednosna prodaja ove kategorije najviše se ostvaruje kroz suhu dječju hranu koja prodaje skoro 50% kategorije.

Dječja hrana obuhvaća:
Dječje kašice – Kategorija obuhvaća svu hranu za dojenčad kojima nije potrebna dodatna priprema, tzv. “ready to eat”.
Na svim takvim proizvodima obavezno je naznačeno da je to hrana za dojenčad ili malu djecu.

Suha dječja hrana – Kategorija uključuje hranu za bebe koja se priprema s vodom ili mlijekom te kekse i grickalice namijenjene bebama i maloj djeci.

Na proizvodima mora biti navedeno da se radi o hrani za bebe i malu djecu (npr. keksi i dvopek za bebe i djecu, žitarice za bebe i malu djecu). Kategorija uključuje i pšeničnu krupicu (griz).

Dječji sokovi – Kategorija uključuje sokove i vodu za dojenčad. Na takvim je napitcima naznačeno da su napravljeni specifično za dojenčad i malu djecu.

Zamjensko dojenačko mlijeko – Mlijeko koje se daje bebama kao nadomjestak ili kao zamjena za majčino mlijeko. Ovi proizvodi mogu biti osušeno mlijeko u prahu s dodatkom vitamina koji se nakon miješanja s vrućom/prokuhanom vodom postaju prikladna mliječna hrana za bebe u tekućoj formi.

Kategorija u posljednjih godinu dana zaključno sa studenim 2018. godine bilježi vrijednosni pad u odnosu na isto razdoblje godinu ranije. Vrijednosna prodaja je podjednako podijeljena po formatima s tim što moderni formati neznatno prednjače s 51% ukupne prodaje. Vrijednosna prodaja najviše se ostvaruje kroz suhu dječju hranu koja prodaje skoro 50% kategorije.

Top 3 vodeća proizvođača vrijednosno čine 77% kategorije, a oni su abecednim redom: Hipp, Nestlé, Podravka.