croatia-wines-largeU organizaciji Hrvatske gospodarske komore hrvatski proizvođači vina predstavili su se treći put na međunarodnom sajmu vina “Vinexpo 2011” koji se održavao od 19. do 23. lipnja u Bordeauxu u Francuskoj.

Na nacionalnom štandu predstavilo se 55 hrvatskih vinara sa 79 vrsta vina. Štand je organiziran u 4 zone: Slavonija i Podunavlje, Središnja Hrvatska, Dalmacija i Istra s Primorjem. Do sada ovo je najobuhvatnija promocija hrvatskih vina na ovom sajmu.

Komora za gospodarstvo i industriju u Bordeaux-u osnovala je 1981 godine Vinexpo, sajam vina koji se do danas etablirao u jedno od najvažnijih međunarodnih događanja u sektoru. Ove godine na sajmu svoje je proizvode predstavilo 2400 izlagača iz 47 zemalja, a sajam je posjetilo oko 50.000 poslovnih posjetitelja iz 135 zemalja.

Rajko Ružička, pomoćnik direktora Sektora za poljoprivredu i prehrambenu industriju HGK, istaknuo je da su hrvatska vina na ovom sajmu bila jako dobro prihvaćena, a štand je posjetio veliki broj potencijalnih poslovnih partnera zainteresiranih za uvoz hrvatskih vina poglavito na tržišta sjeverne Amerike i Europe.