Hrvatske tvrtke sklopile višemilijunske poslove u Rusiji

Hrvatske tvrtke sklopile su višemilijunske ugovore s ruskim distributerima na međunarodnom sajmu prehrambene industrije World Food Moscow, priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

worldfood-moskva-midiTvrtka Sardina ugovorila je nove narudžbe svojih proizvoda u vrijednosti od tri milijuna kuna preko ruskog distributera Hayat servicea, a tvrtka Kaprina zaključila je ugovore o prodaji dodataka prehrani u iznosu od milijun kuna putem svoje ruske podružnice Kaprina Moskva. Eurocompany je dogovorila suradnju s ruskom tvrtkom Be fresh u području prodaje orašastih plodova i suhog voća.

Maraska je pak zaključila predugovor s distributerima za rusko tržište i s izvozom se kreće početkom sljedeće godine.

“Nastup na ovom sajmu omogućuje sklapanje izravnih kontakata s ruskim partnerima, prije svega zbog plasmana proizvoda hrvatske prehrambene industrije na ovomu značajnom, velikom tržištu”, poručio je direktor predstavništva HGK u Moskvi Jakov Despot.

U okviru sajma, predstavništvo HGK organiziralo je poslovnu konferenciju i B2B razgovore na kojima su sudjelovali brojni predstavnici hrvatskih i ruskih tvrtki. Potpredsjednik tvrtke Podravka za regiju Rusije i Zajednicu neovisnih država Damir Perlok predstavio je poslovne uspjehe Podravke na ruskom tržištu. ‘Podravka je u posljednje dvije godine, zahvaljujući novom poslovnomu modelu, ostvarila najveći rast prodaje u posljednjih 20 godina’, istaknuo je Perlok naglasivši da upravo sada, u vrijeme političke i gospodarske krize, treba ostati ili doći na ovo tržište kako bi se osigurale dobre pozicije za budućnost.

Na zajedničkom izložbenom prostoru HGK, svoje proizvode su predstavili Podravka, Maraska, Mlinar, Zvečevo, Belje, Sardina Postira, Badel 1862, Eurocompany, Kaprina, Vegetariana, Fami i Anamarija Kava.

World Food Moscow je vodeći i najstariji međunarodni sajam iz područja prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšega Sovjetskog Saveza. (tportal.hr)

Prethodni članakRaste robna razmjena između Hrvatske i Slovenije
Sljedeći članakCijene u kolovozu pale za 1,5 posto