26.6 C
Zagreb
Četvrtak, 25. srpnja 2024., 21:43
VijestiSvijetI vlasnik Whiskasa i Pedigreea u sukobu s britanskim maloprodajnim divom zbog...

I vlasnik Whiskasa i Pedigreea u sukobu s britanskim maloprodajnim divom zbog cijena

Američki Mars, vlasnik brendova Orbit, Milky Way, Whiskas i Pedigree, obustavio je isporuke hrane za kućne ljubimce britanskom lancu trgovina Tesco zbog sukoba oko viših cijena.

Dobavljači pokušavaju podići cijene kako bi dio povećanih troškova poslovanja prebacili na kupce, napominje agencija dpa.

Najveći britanski lanac supermarketa Tesco usprotivio se podizanju cijena s obzirom na visoku inflaciju, pa mu je američki prehrambeni div Kraft Heinz prošlog tjedna prestao isporučivati neke proizvode, poput kečapa i zapečenog graha.

U utorak pridružio mu se i Mars, koji je obustavio isporuke hrane za kućne ljubimce.

To je znatno spustilo razinu zaliha proizvoda Mars Petcare, uključujući i brend Sheba, i u internetskim i u fizičkim trgovinama.

Maloprodajni analitičar Steve Dresser iz savjetodavne tvrtke Grocery Insight istaknuo je probleme s opskrbom na društvenim mrežama, napisavši da naljepnice na policama potvrđuju da do 23. srpnja neće stizati nove pošiljke.

Tesco je ponovo poručio da “neće prenositi neopravdano povećanje cijena na kupce”.

“Kućni budžeti pod sve su većim pritiskom i naša je dužnost, upravo sada, da vodimo računa da mušterije dobiju najbolju moguću vrijednost”, rekao je glasnogovornik Tesca.

Glasnogovornica Marsa rekla je pak da su svjesni da nekih njihovih proizvoda nema na zalihama u Tescovim trgovinama. No, naša hrana za kućne ljubimce i dalje je široko dostupna na britanskom tržištu, naglasila je. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Nestlé u prvom polugodištu bilježi organski rast od 2,1%

Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prvih šest mjeseci 2024. godine. Organski rast iznosi 2,1% od čega 0,1% dolazi iz realne interne stope rasta...

izlog

50 years of UNCONDITIONAL LOVE

UNCONDITIONAL slavi 50 godina izvrsnosti u industriji kućnih ljubimaca S ponosom objavljujemo da je UNCONDITIONAL, pionir u industriji kućnih ljubimaca, proslavio svoju zlatnu obljetnicu -...