ikea-zastave-largePrvi će biti u Beogradu, a ostala tri u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, prenosi Blic

Švedska Ikea počet će sredinom sljedeće godine graditi prvi trgovački centar u Srbiji jer su s predstavnicima srbijanske Vlade postigli konačan dogovor o investicijama, saznaje Blic. Dogovorena je i lokacija na kojoj će biti podignut prvi centar u Beogradu, ali to za sada obje strane drže u tajnosti.

Kako tvrdi izvor Blica iz Vlade Srbije, to neće biti zemljište Instituta za stočarstvo u Zemunu, o kojem se ranije razgovaralo, niti zemljište kod naplatnih kućica Bubanj potok, koje se također spominjalo u medijima. Centar će biti smješten uz autocestu prema Hrvatskoj, ali na području grada.

“U razgovorima je potvrđeno da će Ikea u Srbiji izgraditi ukupno četiri trgovačka centra. Prvi će biti u Beogradu, a ostala tri u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu”, tvrdi izvor Blica.

Država se obvezala da će do ožujka 2012. osigurati sve neophodne uvjete, odnosno sve potrebne dozvole kao i prenamjenu zemljišta na novoj lokaciji. Vlada Srbije prihvatila je i da dio dogovora ne bude izgradnja Ikeine tvornice u Srbiji.

U Ikei nisu komentirali Blicova saznanja, ali su potvrdili da su pregovori u tijeku. Inače, prvi plan o investiranju Ikee u Srbiju predstavljen je u jesen 2007. godine. (Bankamagazin)