rio-mare-tonno-4x80g-31-gratisRio Mare je vodeći proizvođač tunjevine u maslinovom ulju. Osnovno pakiranje je konzerva od 80 g koja je na tržištu prisutna u nekoliko kombinacija. Najpopularnija pakiranja su Rio Mare Super Akcija 3×80 g te 4×80 g ili u kombinaciji 3×80 g +1 gratis.

Osim maslinovog ulja, u asortimanu Rio Mare može se pronaći i tunjevina u biljnom ulju, vlastitom soku te u kombinaciji s povrćem –  Rio Mare Insalatissime i Rio Mare Rosso.

Prema podacima ovog proizvođača u posljednjih 12 mjeseci, Rio Mare unutar kategorije ima vrijednosni udio od 29%, što odgovara povećanju prodajne vrijednosti od 11% u odnosu na godinu ranije.

Unutar segmenta maslinovog ulja Rio Mare je vodeći brend s udjelom od 70%, bilježi kontinuirani rast te je tijekom ove turističke sezone dosegnut najveći vrijednosni udio od 74%, ističu iz tvrtke Bolton Croatia, distributera Rio Mare proizvoda na hrvatskom tržištu.

Dodaju pritom kako ovi podaci pokazuju preferencije i orijentiranost stranih turista na tunjevinu u maslinovom ulju, za razliku od Hrvata koji su više okrenuti manje zdravoj varijanti tj. tunjevini u biljnom ulju.

Treba spomenuti i prisutnost unutar segmenta Insalatissime, gdje Rio Mare isto tako drži vodeću poziciju s vrijednosnim udjelom od 43%.

Rio Mare je, kao jedini proizvođač u kategoriji konzervirane ribe, pokrenuo projekt “Odgovorna kvaliteta” koji jamči sljedivost proizvoda tj. praćenje opskrbnog lanca od ulova do trenutka serviranja na stol.

Osim sljedivosti, jamčimo čistu proizvodnju, odnosno očuvanje okoliša, odabir sirovina i sastojaka visoke kvalitete te stroge analize i kontrole, kažu iz Boltona.

“Rio Mare je aktivan tijekom cijele godine u provođenju različitih marketinških aktivnosti te je ove godine jedini brend u kategoriji konzervirane ribe s TV prisutnošću. Planiramo nastaviti s edukacijom potrošača o poboljšanju prehrambenih navika informiranjem o nutritivnim prednostima ribe i naših proizvoda te raširiti osnovne informacije o najboljim prehrambenim navikama i načinu života, navodi Marina Duvnjak, Product Manager, dodajući kako će se aktivnosti trgovačkog marketinga nastaviti još jačim intenzitetom kao i inicijative usmjerene na promociju projekta Odgovorne kvalitete.