ikea-robna-kuca-ftdDirektor za razvoj Ikee u Jugoistočnoj Europi Vladislav Lalić najavio je početak gradnje u Beogradu na jesen 2012., no kako još uvijek nemaju lokacijsku i građevinsku dozvolu, realizacija planirane investicije ostaje neizvjesna
Švedska kompanija Ikea planira na jesen početi izgradnju prve robne kuće u Srbiji, a hoće li taj plan biti realiziran ovisi o efikasnosti administracije u izdavanju svih potrebnih dozvola, izjavio je u petak direktor za razvoj Ikee u Jugoistočnoj Europi Vladislav Lalić.

“Prva Ikeina robna kuća u Srbiji bit će u Beogradu, na zapadnom dijelu. Čekamo dozvolu za prenamjenu zemljišta, te lokacijsku i građevinsku dozvolu, a imamo obećanje da će sve biti završeno u kratkom roku”, rekao je Lalić u intervjuu za agenciju Beta.

U izgradnju robne kuće od 40.000 kvadrata, prema njegovim riječima, bit će investirano oko 50 milijuna eura, a prvi kupci moći će u nju kročiti godinu dana poslije početka gradnje.

Prema ranije objavljenim podacima, Ikea u Srbiji planira izgraditi pet robnih kuća, a u Hrvatskoj tri – u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

Dovršetak i otvorenje robne kuće u Rugvici Ikea planira realizirati do kraja 2013. godine, dok je izgradnju trgovačkog centra odgodila za najmanje tri godine, čime je investicije u Hrvatsku srezala s 250 milijuna eura na 100 milijuna eura. (Bankamagazin)